Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 17 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση
17 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα, άνθρωποι και μηχανές, εφευρέσεις και κανόνες που σημάδεψαν την αυτοκίνηση

1854

Σαν σήμερα, γεννήθηκε στο Arbroath της Σκωτίας ο David Dunbar Buick. Όταν ήταν δύο ετών η οικογένεια του μετανάστευσε στην Αμερική.

Ο Buick, παράτησε νωρίς το σχολείο, ήταν αυτοδίδακτος μηχανικός και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το 1899 ίδρυσε την Buick Auto-Vim and Power Company και το 1903 μετονομάστηκε σε Buick Motor Company μία εκ’ των παλαιοτέρων αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο που υπάρχει μέχρι και σήμερα.

1943

Η Daimler-Benz παρουσίασε μία “ιδιαίτερη” εξωτερική γεννήτρια για το επιβατικό της αυτοκίνητο 170 V, που έκαιγε ξυλοκάρβουνο.

Η γεννήτρια αυτή ζύγιζε μόλις 70 κιλά και το αυτοκίνητο μπορούσε να διανύσει μία απόσταση 100 με 130 χλμ  καταναλώνοντας 24 κιλά ξυλοκάρβουνο.

1960

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Βρετανός οδηγός της Formula 1, Damon Graham Devereux Hill.

O Damon, γιος του Graham Hill, το 1996 κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών με την Williams και έγινε ο πρώτος οδηγός που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο μετά τον πατέρα του.

20 χρόνια μετά, ο Γερμανός Nico Rosberg, έγινε ο δεύτερος οδηγός που το έχει καταφέρει.

1999

Ο Roger Wells, γνωστός ως Johnny Airtime μπήκε στο “Guinness World Records: Primetime” καθώς πραγματοποίησε ένα άλμα 41,1 μέτρων πάνω από δύο κινούμενα φορτηγά. Τα δύο φορτηγά, είχαν επάνω τους τοποθετημένες ράμπες και κινούνταν με ταχύτητα 96 χλμ/ώρα τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε το άλμα.

Contact Us