Φυλές στη Ζούγκλα της Ασφάλτου

Φυλές στη Ζούγκλα της Ασφάλτου

Όπως και σε κάθε ζούγκλα, κατοικούν και κυκλοφορούν διαφορές φυλές, με τα δικά τους ήθη, έθιμα και χαρακτηριστικά

Όπως και σε κάθε ζούγκλα, κατοικούν και κυκλοφορούν διαφορές φυλές, με τα δικά τους ήθη, έθιμα και χαρακτηριστικά. Και ίσως στη ζούγκλα του Ταρζάν, να έβρισκες και κάποιους κανόνες συμβίωσης. Στους δρόμους όμως…δύσκολο.

Ποιες είναι όμως αυτές οι φυλές; Ανθρωπολόγοι, φυσιοδίφες και άλλοι επιστήμονες, δυσκολεύονται να τις κατανοήσουν πόσο μάλλον να τις κατατάξουν.

26940824_1524463060935871_1705092693_n

Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να περιγράψουμε μερικές από τις φυλές που «ζούμε ανάμεσα τους» μια άκρως περιπετειώδης συμβίωση.

1) Καταρχάς είναι οι συμπαθείς (κατά τα άλλα) ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΙΟΙ.

Οδηγούν, αγκαλιά με το τιμόνι, με 50 χλμ/ώρα (όταν θέλουν αδρεναλίνη) αδιαφορώντας επιδεικτικά, τόσο για το κυκλοφοριακό που προκαλούν, όσο και για τις αντιδράσεις των άλλων (κόρνες, μούντζες κλπ).

Σύνθημα τους: Πάω αργά γιατί βιάζομαι.

2) ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ, πρωτόγονοι που νιώθουν και προσπαθούν (με μεγάλη επιτυχία) να επιβάλλουν τους «αυθεντικούς» Νόμους της Ζούγκλας.

Σ’ αυτήν τη φυλή ανήκει ο οδηγός που αγγίζει τα απίθανα άκρα αντικοινωνικότητας και εγωισμού (καβαλημένοι ). Έχει θράσος και επιθετικότητα.

Δεν δίνει δραχμή για τους γύρω του, πετάει πράγματα από το παράθυρο, περνάει το φανάρι με κόκκινο (θεωρώντας το φυσικό), τριπλοπαρκάρει όπου βολεύεται (ενίοτε με αναμμένα τα αλάρμ!). Παρκάρει, (ο θρασύτατος) στις ράμπες αναπήρων και γενικά φέρεται με θράσος και αλητεία.

Σύνθημα τους: Κοίτα τα κορόιδα!

3) Η ευειδής, συμπαθέστατη και αξιαγάπητη φυλή των ΑΜΑΖΟΝΩΝ.

Ζουν σε έναν δικό τους κόσμο, μια δική τους συμπαντική σφαίρα. Δεν προκαλούν σοβαρά ατυχήματα, αλλά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί σκέφτονται και αντιδρούν με απρόβλεπτους τρόπους.

Και βέβαια απαιτούν να μαντεύουμε, ότι οδηγεί γυναίκα, άρα πρέπει να είμαστε ευγενικοί και ανεκτικοί μαζί τους. Και βέβαια έχουν πάντα προτεραιότητα. Προσοχή! Ζουν σε παράλληλη διάσταση. Άσε που μπορεί να οδηγούν και με 12πόντο!

Σύνθημα τους: Ladies first.

4) Οι ΤΕΝΤΙΜΠΟΗΔΕΣ (κάθε ηλικίας).

Ζωηροί και κεφάτοι, οδηγούν γρήγορα, συνήθως κραυγαλέα αυτοκίνητα, προσπερνώντας από δεξιά, κάνουν «σφήνες», παίζουν τα φώτα στους προπορευόμενους.

Ακούν δυνατά μουσική και αν στο δεξί κάθισμα υπάρχει «ενδιαφέρον» τότε γίνονται αρκετά επικίνδυνοι. Θα ήταν γραφικοί αν η ταχύτητα οδήγησης τους, δεν τους έκανε επικίνδυνους.

Σύνθημα τους: Κοιτάτε με γειτόνισσες ψαράκια τηγανίζω!

5) Η φυλή των ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ.

Δεν μπορούν να κόψουν έστω και για λίγο την εξάρτηση τους, από την ηλεκτρονική επικοινωνία. Οδηγούν, ενώ παράλληλα: τηλεφωνούν, στέλνουν SMS, ενημερώνονται και κάνουν like (πολλές φορές το τελευταίο τους).

Όλα για την δόση τους από internet και κινητή τηλεφωνία. Τι κι αν γνωρίζουν πολύ καλά πως η πρώτη αιτία των δυστυχημάτων, είναι η «ντόπα» τους. Η εξάρτηση είναι δυνατότερη του νου.

Σύνθημα τους : Είμαι στο διαδίκτυο άρα υπάρχω.

6) Πολυπληθής όμως φυλή είναι η ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ.

Αυτή που υπομένει τους «άγριους» γύρω της. Έχει σκύψει το κεφάλι και ανέχεται αυτές τις συμπεριφορές, των άλλων φυλών. Είτε γιατί διστάζει να επέμβει (άλλωστε δεν είναι θηριοδαμαστές), είτε γιατί φοβάται την αντίδραση (δεν είναι και ο Ταρζάν να παλεύει με τα ζώα). Είτε γιατί, το χειρότερο, αδιαφορεί. Ελπίζω ότι κάποτε αυτή η φυλή θα αφυπνιστεί, θα αντιδράσει και θα εκπολιτίσει την ζούγκλα που κυκλοφορούμε.

Σύνθημα τους: Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;

thumbnail_fyles Theofrastou

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ σιωπηλοί και καρτερικοί συμπάσχοντες. Ούγκ!

Αυτή είναι μια πρώτη καταγραφή μερικών από τις φυλές της αυτοκίνησης, που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Εγκυρότατοι επιστήμονες και ανθρωπολογικά ινστιτούτα ασχολούνται με το θέμα, ανακαλύπτοντας συνεχώς νέες φυλές. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις τους, μήπως και τους καταλάβουμε, τους εκπολιτίσουμε και μπορέσουμε να συν-υπάρξουμε (-οδηγήσουμε).

Του Χάρη Θεοφράστου

Contact Us