Γνωριμία: Ford Ranger Raptor 3.0 V6 (video)

Γνωριμία: Ford Ranger Raptor 3.0 V6 (video)

Ισοπεδώνει τα πάντα

Βρεθήκαμε μέσα στην καμπίνα του Ford Raptor ή μάλλον σκαρφαλώσαμε, με τη βοήθεια των ειδικών αυτόματων σκαλοπατιών που είχε έξτρα το όχημα της δοκιμής μας, για να απολαύσουμε τη θέα που προσφέρει από ψηλά . To νέο Ranger έρχεται με πιο “αμερικάνικη” εμφάνιση και μοιάζει περισσότερο στο μεγάλο του αδελφό F150. Έτσι το Raptor εντυπωσιάζει αμέσως το μάτι με τα έντονα στοιχεία του αλλά κυρίως με τον όγκο του.

Το μήκος του φτάνει τα 5.360 χλστ. το πλάτος τα 2.028χλστ. και το ύψος τα 1,966χλστ. και δεν είναι καθόλου εύκολο να κινηθείς μαζί του μέσα στην πόλη αλλά νιώθεις βασιλιάς. Η απόσταση που το χωρίζει από το έδαφος είναι στα 27cm και μπορεί να διασχίσει υδάτινο πέρασμα βάθους 85 εκατοστών. Βέβαια το αμάξι της δοκιμής έχει κάποιες μετατροπές όπως μεγαλύτερα ελατήρια και η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη. Οι αλλαγές στο Raptor της Ford Βροχίδης-Χατζής δεν σταματάνε εδώ καθώς και οι ζάντες έχουν μεγαλύτερη διάμετρο και από 17 ιντσών έχουν αντικατασταθεί με 18άρες.

Στο εσωτερικό είναι σαν πολυτελές SUV και η έξτρα αλκαντάρα στο ταμπλό και τα καθίσματα κάνει ακόμα πιο premium και ξεχωριστή την εικόνα. Σήμα κατατεθέν η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και ο επιλογέας των προγραμμάτων οδήγησης.

Οι αναρτήσεις της FOX κάνουν θαύματα στο χώμα καθώς ισοπεδώνουν τα πάντα ενώ παραμένει άνετο και προβλέψιμο και στον αυτοκινητόδρομο.

Διαθέτει 7 προγράμματα οδηγήσης μεταξύ των οποίων και το κορυφαίο Baja για ατελείωτα άλματα, βέβαια πρέπει να βρεις τον κατάλληλο χωματόδρομο για να το αξιοποιήσεις.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο βενζινοκίνητος 3.0 V6 EcoBoost των 292 ίππων και 491 Nm ροπής αλλά υπάρχει και ο γνωστός δίλιτρος EcoBlue των 210 ίππων και 500 Nm ροπής και συνδυάζονται και οι δύο με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Το βάρος του αγγίζει τους δύο τόνους και τα 7,9 δευτερόλεπτα για τα 100χλμ/ώρα είναι υπεραρκετά. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180χλμ/ώρα αλλά το Raptor λατρεύει το χώμα.

Η τιμή του βέβαια είναι τσουχτερή και φτάνει τις 68.000 ευρώ αλλά είναι ένα “αγωνιστικό” pick up για να κόβει γρήγορες βόλτες εκτός δρόμου οπότε δικαιολογούνται.

Και μη ξεχνάτε το μεγάλο διαγωνισμό μας….Για μία τετράδα ελαστικά

.

Contact Us