Το Ακρόπολις της καρδιάς μας (+special video)

Το Ακρόπολις της καρδιάς μας (+special video)

εμπειρία ζωής ή ένας απλός αγώνας ράλλυ;

Τι είναι πραγματικά το Ράλλυ Ακρόπολις; Για κάποιους που δεν ασχολούνται με τα μοτορσπορ, είναι απλώς “ράλλια”. Αυτοκίνητα που τρέχουν γύρω-γύρω στα χώματα και σηκώνουν ντουμάνια σκόνη, όπως ακούσαμε οι ίδιοι κάπου έξω από την Άμφισσα, στις Καρούτες.

Για άλλους είναι ένα θέαμα που έχει κάποιο ενδιαφέρον. Αλλά μέχρι εκεί. Είναι και οι άλλοι όμως, οι φανατικοί. Αυτοί που κατάστρωναν ολόκληρο σχέδιο δράσης ένα χρόνο πριν. Που προγραμμάτιζαν τις άδειες τους για να περάσουν μια ολόκληρη εβδομάδα μαζί με φίλους στο βουνό. Να γελάσουν, να θυμώσουν, να βρίσουν αλλά πάνω από όλα, να το ευχαριστηθούν.

Ήταν μια ευκαιρία για εκδρομή, για διακοπές, να γεμίσουν οι μπαταρίες για την επόμενη χρονιά. Ειδικές διαδρομές που όμοιες τους δεν υπάρχουν στον κόσμο. Παύλιανη, Καλοσκοπή, Ανάβρα, Κλένια, Ελευθεροχώρι. Βωξίτες, Μετέωρα και Ταρζάν για τους παλιότερους!

Τελικά το Ακρόπολις δεν είναι μόνο λαμαρίνες και σκόνη. Είναι κάτι πολύ παραπάνω, είναι μια Ιδέα, μια Ιεροτελεστία. Τουλάχιστον έτσι το ζήσαμε στο ΟΑΚΑ το 2005 με τον Χάρη Θεοφράστου πραγματικά να δίνει ζωή στο νόημα του Ακρόπολις!

Δείτε το video, γνωρίζοντας οτι το όνειρο είναι…once in a lifetime!

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us