Στη γραμμή παραγωγής του Toyota GR Yaris (video)

Στη γραμμή παραγωγής του Toyota GR Yaris (video)

τεχνολογία και μεράκι μαζί

Το GR Yaris της Toyota είναι το πλέον πολυαναμενόμενο αυτοκίνητο για τους απανταχού petrolheads αυτή την περίοδο. Μιλάμε βέβαια για την κατηγορία των προσιτών hothatch και όχι για κάποιο άπιαστο supercar.

Εδώ και αρκετούς μήνες οι Ιάπωνες μας έχουν προετοιμάσει για το τι να περιμένουμε από αυτή την ειδική έκδοση του μικρού της αυτοκινήτου. Γαλουχημένο στις ειδικές του WRC και με τη βοήθεια του Tommi Makinen και τις συμβουλές των οδηγών της ομάδας της Toyota, το GR Yaris αναμένεται με ανυπομονησία.

Το μικρό πύραυλο τσέπης θα κινεί ένας υπερτροφοδοτούμενος 3κύλινδρος κινητήρας 1.6 λίτρων με απόδοση 257 ίππων και 350 Nm ροπής. Η κίνηση όπως και στο Yaris WRC μεταφέρεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός manual σασμάν 6 σχέσεων.

Για τους σκληροπυρηνικούς, η έκδοση Circuit θα προσφέρεται με 2 διαφορικά περιορισμένη ολίσθησης τύπου Torsen. Παράλληλα, η συγκεκριμένη hardcore έκδοση θα έχει νέα σφιχτότερη ανάρτηση και θα φορά ελαστικά Michelin Pilot Sport 4s με διάσταση 225/40. Σύμφωνα με την Toyota, το GR Yaris Circuit Pack θα πιάνει τελική στα 230 χλμ/ώρα με το “0-100” να έρχεται σε μόλις 5.5”.

Ας δούμε και το όμορφο video της Toyota από το εργοστάσιο παραγωγής στο Motomachi στην Ιαπωνία. Εκεί, όπου μέσα από τη σύγχρονη αυτοματοποιημένη γραμμή των ρομπότ, παρεμβάλλεται το ανθρώπινο χέρι του μηχανικού δίνοντας την τελευταία πινελιά στον καμβά.

Team E.T

Contact Us