Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 25 Ιουνίου

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση

Γεγονότα, άνθρωποι και μηχανές, εφευρέσεις και κανόνες που σημάδεψαν την αυτοκίνηση

25 Ιουνίου

1949

Στις 25 Ιουνίου του 1949, ξεκίνησε ο πρώτος μεταπολεμικός αγώνας των 24 ωρών του Le Mans.

25 ιουνίου,σαν σήμερα

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Luigi Chinatti με Ferrari 166 ΜΜ, σημειώνοντας με αυτό τον τρόπο την πρώτη νίκη της scuderia στο θεσμό.

1956

Το τελευταίο αυτοκίνητο της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών αυτοκινήτων, Packard, βγήκε από την γραμμή παραγωγής. O James Ward Packard, μαζί με τον αδελφό του William Doud Packard, κατασκεύασαν το πρώτο τους αυτοκίνητο το 1899, το οποίο ήταν ένα όχημα τύπου buggy.

25 ιουνίου,σαν σήμερα

To αυτοκίνητο βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου που βρισκόταν στο Detroit και παρόλο που η Packard συνέχισε να κατασκευάζει αυτοκίνητα για ακόμα δύο χρόνια στο εργοστάσιο που είχε στην Indiana, αυτό χαρακτηρίστηκε ως το τελευταίο αληθινό Packard.

1974

Παρουσιάστηκε το Bricklin SV-1. Το αμερικάνικο αυτοκίνητο που το ακρωνύμιό του σημαίνει «Safety Vehicle» σχεδιάστηκε με κύριο γνώμονα την ασφάλεια και την οικονομία.

25 ιουνίου,σαν σήμερα

Διέθετε ένα ενσωματωμένο roll cage, το σώμα του ήταν από fiberglass και είχε στάνταρ εργοστασιακές πόρτες gull-wing, που άνοιγαν ηλεκτρικά πατώντας ένα κουμπί.

Κάτω από το καπό του βρισκόταν ένας 5,899 κ.εκ AMC 360 V8 κινητήρας, στα πρώτα μοντέλα και ένας 5.752 κ.εκ. Ford Windsor V8 στα επόμενα μοντέλα. Το Bricklin SV-1 δεν γνώρισε την εμπορική επιτυχία που περίμεναν και πωλήθηκαν λιγότερα από 3.000 οχήματα, μέχρι να σταματήσει η παραγωγή του.

2002

Σαν σήμερα η Volkswagen γιόρτασε το υπ’ αριθμόν 21.517.415 Golf που βγήκε από το εργοστάσιο στο Wolfsburg της Γερμανίας.

Το σημαντικό σε αυτό το νούμερο ήταν ότι το Golf ξεπέρασε σε νούμερα παραγωγής και πωλήσεων το ιστορικό Beetle και έγινε έτσι το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της γερμανικής εταιρείας. Το συγκεκριμένο Golf, ήταν ασημί χρώματος και φορούσε τον πεντακύλινδρο κινητήρα της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:
Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 24 Ιουνιου
Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 23 Ιουνιου

Contact Us