Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 21 Ιουνίου

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση

Γεγονότα, άνθρωποι και μηχανές, εφευρέσεις και κανόνες που σημάδεψαν την αυτοκίνηση

21 Ιουνίου

1936

Σαν σήμερα στις 21 Ιουνίου του 1936, διεξήχθη το πρώτο Ουγγρικό Grand Prix στη μήκους 5 χλμ. διαδρομή στο πάρκο Nepliget, που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Βουδαπέστης. Οι ομάδες της Ferrari- Alfa Romeo, Auto Union και Mercedes-Benz, έστειλαν από τρία αυτοκίνητα για τον αγώνα.

1978

αυτοκίνηση,21 ιουνίου

Έκανε την εμφάνισή της στο κοινό, η πολυαναμενόμενη Aston Martin Volante cabrio. Η οποία αποτελούσε το πρώτο ανοιχτό αυτοκίνητο της βρετανικής εταιρείας που φορούσε κάτω από τον καπό του 8-κύλινδρο κινητήρα.

1981

Στο Ισπανικό Grand Prix, στην πίστα Permanente del Jarama, που πραγματοποιήθηκε το 1981, πέντε μονοθέσια τερμάτισαν με πολύ μικρή διαφορά μεταξύ τους και ήταν η δεύτερη μικρότερη διαφορά σε τερματισμό στην ιστορία της Formula 1.

αυτοκίνηση

Πρώτος τερμάτισε ο Gilles Villeneuve, με Ferrari 126CK και το πέμπτο μονοθέσιο τερμάτισε μόλις 1,24 δευτερόλεπτα πίσω του.

Αυτή ήταν και η τελευταία νίκη του Καναδού οδηγού.

1992

Η Jaguar XJ220 με οδηγό τον Βρετανό πιλότο της Formula 1, Martin Brundle, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής.

αυτοκίνηση,σαν σήμερα

Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στην πίστα Nardo που βρίσκεται στην Ιταλία και το Αγγλικό supercar έπιασε ταχύτητα 349,4 χλμ/ώρα.

Διαβάστε επίσης:
Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 19 Ιουνιου
Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 20 Ιουνιου

Contact Us