Το νέο Honda Civic Type R κόντρα στον “κακό” του δαίμονα, Toyota Yaris GR (video)

Το νέο Honda Civic Type R κόντρα στον “κακό” του δαίμονα, Toyota Yaris GR (video)

πώς τα καταφέρνει το πανίσχυρο μικρό απέναντι στο “τοτέμ” της Honda;

Για το μικρό “φονέα γιγάντων”, το Toyota Yaris GR έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες ανάλυσης των χαρακτηριστικών και των επιδόσεων του. Είτε σε ψηφιακή μορφή είτε σε κανονικό χαρτί. Εδώ και περίπου 4 χρόνια που βρίσκεται στην πιάτσα έχει στοιχειώσει τα όνειρα μας χαρίζοντας μας ατελείωτες συγκινήσεις, έστω και σε μορφή απωθημένου. Όπως έκανε κάποτε ένας άλλος “φονέας” στο παρελθόν, το Peugeot 106 Rallye. Το… καλό, αυτό της πρώτης γενιάς με τον 8βάλβιδο κινητήρα 1.3 λίτρων και τους 100 “αντρικούς” ίππους!

Στο σήμερα όμως, η Honda παρουσίασε τη νέα, ανανεωμένη γενιά του δικού της “τοτέμ”, Civic Type R, που συγκινεί εκατομμύρια JDM φίλους εδώ και δεκαετίες. Με μπροστινή κίνηση σε αντίθεση με το 4κίνητο Yaris, 4κύλινδρο κινητήρα-διαμάντι 2.0 λίτρων τουρμπίσιο, 329 ίππων και 420 Nm ροπής συνδυαστικά με χειροκίνητο σασμάν. Από την άλλη το “μικρό” Toyota φορά ένα 3κύλινδρο turbo μοτέρ με απόδοση 261 αλόγων και 360 Nm ροπή, επίσης με manual κιβώτιο.

Ποιος πιστεύετε πως θα επικρατήσει στην κόντρα; Το δυνατό αλλά δικίνητο και βαρύτερο Honda ή το πιο αδύναμο αλλά τετρακίνητο και ελαφρύτερο Yaris GR;

Team E.T

Contact Us