Όχι άλλα watt και πρίζες: Tesla Model S Plaid κόντρα στο Rimac Nevera (video)

Όχι άλλα watt και πρίζες: Tesla Model S Plaid κόντρα στο Rimac Nevera (video)

ο πανίσχυρος Αμερικανός εναντίον στο Γερμανοκροάτη σφετεριστή

Αν και δεν έχετε ακουστά τη Rimac να σας ενημερώσουμε πως αποτελεί το next big thing στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Και ειδικότερα αφότου εμμέσως εξαγοράστηκε από την Porsche πριν από λίγους μήνες, αναμένεται να βάλει τα δύσκολα στους “πριζάτους” αντιπάλους.

Συγκεκριμένα το Rimac Nevera που αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα μέχρι το τέλος του έτους, φαντάζει ως το ισχυρότερο ηλεκτρικό supercar. Κινείται από τέσσερεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.914 ίππων και 2.347 Nm ροπής που κατανέμονται φυσικά και στους 4 τροχούς. Σύμφωνα με τους Κροάτες, το 0-100 θα έρχεται σε μόλις 1.85” με την τελική ταχύτητα να χτυπά τα 330 χλμ/ωρα!

Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, ίσως ο “πολύς” Elon Musk θα πρέπει να ανησυχεί λίγο… Η τρέχουσα ναυαρχίδα του, που ακούει στο όνομα Model S Plaid καθώς οι τρεις ηλεκτροκινητήρες του παράγουν μόλις… 1.024 άλογα και 1.423 Nm ροπής. Και εδώ, η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς. Εννοείται πώς μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου έρχονται τα πρώτα 100 χλμ από στάση, σε μόλις 1.99”! Η δε τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα!

Εμείς από την πλευρά μας, σαν πιστοί φίλοι της βενζίνης και παραδοσιακοί “γραφικοί”, απορούμε με όλα αυτά τα νούμερα και τις επιδόσεις. Θα χρειαστούν στην πράξη αυτά τα εξωπραγματικά “0-100” ή όλα είναι θέμα marketing;

Contact Us