Τέλος εποχής για το Subaru Impreza WRX STi

Τέλος εποχής για το Subaru Impreza WRX STi

τουλάχιστον έτσι όπως το αγαπήσαμε…

Οι εποχές που ζούμε είναι έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολες. Από μία οι τραγικές εξελίξεις στην Ευρώπη με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και από την άλλη ένα πρωτόγνωρο κύμα αυξήσεων σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης που δεν έχουμε ξαναδεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Ανατιμήσεις από τα βασικά τρόφιμα έως και την ενέργεια, δηλαδή το ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο. Και μέσα σε όλα αυτά τα μαύρα και δυσοίωνα νέα, έχουμε και μια “ασήμαντη” είδηση που για εμάς όμως, τους petrolheads, είναι πολύ σημαντική!

Η Subaru ανακοίνωσε επίσημα πώς το Impreza WRX STi είναι και επίσημα…νεκρό! Το τοτέμ της πραγματικής, καθαρής και ανόθευτης οδήγησης περνάει οριστικά στο παρελθόν. Ο τελευταίος των…Μοϊκανών, η τελευταία σπουδαία ιαπωνική “φτερούγα” κλείνει το κύκλο της ζωής της μετά από σχεδόν 40 χρόνια!

Συγκεκριμένα οι Ιάπωνες δήλωσαν πως στην ολοκαίνουργια γενιά του Impreza που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δεν πρόκειται να δούμε την πανίσχυρη STi έκδοση καθώς η εταιρία αποφάσισε οτι… δεν υπάρχει πλέον χώρος για το petrolhead μοντέλο καθώς η Subaru οφείλει να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες επιταγές της αυτοκίνησης. Αναμενόμενο θα ισχυριστεί ο μέσος οδηγός που μετακινείται από το Α σημείο στο Β.

Και ποιες είναι αυτές; Μα φυσικά η μείωση των εκπομπών καυσαερίων και η μείωση κατανάλωσης καυσίμων. Και πώς υλοποιείται όλο αυτό σύμφωνα με την τρέχουσα…μόδα; Εννοείται με την ηλεκτροκίνηση! Καλά διαβάσατε… Άσχετα αν η αξία της κιλοβατώρας ηλεκτρικού ρεύματος έχει εκτοξευθεί στο φεγγάρι και “χίλιοι” καλοπροαίρετοι θέλουν να μας πείσουν οτι τώρα είναι η ευκαιρία για την ανάδειξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ειδικώς και γενικώς αυτοί οι καλοπροαίρετοι…

Εν ολίγοις, η επόμενη γενιά του WRX STi, όποτε και αν παρουσιαστεί αυτή, θα είναι ηλεκτρική. Ή έστω υβριδική. Δεν την γλιτώνουμε την…πρίζα δηλαδή! Οι τίτλοι τέλους λοιπόν για ένα από τα δημοφιλέστερα σπορ αυτοκίνητα, τουλάχιστον έτσι όπως το ξέραμε, έχουν ήδη πέσει. Κάποιος μπορεί να πει οτι θα τρίζουν τα… κόκκαλα του Colin McRae αλλά και έτσι να είναι, δεν πρόκειται να ξανακούσουμε εκείνο το όμορφο κροτάλισμα του boxer κινητήρα. Όσοι λοιπόν τυχεροί αναγνώστές μας έχετε στην κατοχή ένα Impreza STi, φυλάξτε το το ως κόρη οφθαλμού!

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us