Τα “τυχερά” του Kimi Raikkonen

Τα “τυχερά” του Kimi Raikkonen

όταν είσαι πιλότος Formula 1, αυτά συμβαίνουν…

Στο τέλος της φετινής σαιζόν της F1 και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η Alfa Romeo παρέδωσε στον Kimi Rαikkοnen μια Stelvio 2.0 Turbo, που ο ίδιος ο Φιλανδός Πρωταθλητής επέλεξε στο χρώμα Rosso Alfa και την εντυπωσιακή έκδοση Veloce. Το νέο αυτοκίνητο του Räikkönen θα τον συνοδεύει μακριά από τις πίστες, όπου μαζί με την οικογένεια του θα απολαμβάνουν το μοναδικό οδηγικό χαρακτήρα του μοντέλου, αλλά και την κορυφαία ασφάλεια που παρέχει το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4.

«Μετά από την πολύ έντονη φετινή σαιζόν, είναι ωραίο που επιστρέφω στην κανονική μου ζωή με την οικογένεια μου. Όμως σίγουρα δεν θέλω να αφήσω πίσω μου την απόλαυση της οδήγησης και η επιλογή της Stelvio Veloce 2.0 280 Hp με το σύστημα τετρακίνησης Alfa Q4 μου δίνει την ευκαιρία να το κάνω με απόλυτη ασφάλεια, ακόμα και στα χιόνια της Φινλανδίας.»

Ένας λασπωμένος χωματόδρομος, μια χιονισμένη ευθεία, ή και μια στροφή γεμάτη νερά, αποτελούν καθημερινές προκλήσεις για τους οδηγούς στις Σκανδιναβικές χώρες. Η δύναμη και η ευελιξία της Stelvio, δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις και ο Rαikkοnen μπορεί να στηρίζεται στο πρωτοποριακό σύστημα Q4 κάθε στιγμή.

Καρδία του συστήματος αποτελεί το ενεργό σύστημα κατανομής της ροπής (ATC), το οποίο αναλύει σε πραγματικό χρόνο τα επίπεδα πρόσφυσης, αλλά και τις απαιτήσεις του οδηγού ώστε να διασφαλίσει τη βέλτιστη επίδοση. Αν απαιτηθεί, μέχρι και το 50% της ροπής του κινητήρα μπορεί να μεταφερθεί σε λιγότερο από 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός εξαιρετικά συμπαγούς και με χαμηλό βάρος εμπρός διαφορικού.

Η κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες μεταβάλλεται συνεχώς με απόλυτη ακρίβεια σύμφωνα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και τις εντολές του οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι κορυφαίος έλεγχος και σταθερότητα του αυτοκινήτου στις στροφές.  

Με αυτό τον τρόπο, ο Kimi μπορεί να οδηγήσει την Stelvio Veloce 2.0 Turbo με τον ρυθμό που επιθυμεί ακόμα και στις πλέον δύσκολες συνθήκες που μπορεί να βρει στη χώρα του.

Contact Us