Σπουδαία νίκη Τσολακίδη-Πολυζώη στο 55ο Ράλλυ ΔΕΘ

Σπουδαία νίκη Τσολακίδη-Πολυζώη στο 55ο Ράλλυ ΔΕΘ

με Skoda Fabia RS Rally2 της Eurosol Racing

Εντυπωσιακή νίκη πέτυχε ο Σωκράτης Τσολακίδης με συνοδηγό τον πολύπειρο Γιώργο Πολυζώη στο 55ο Ράλλυ ΔΕΘ. “Όπλο” τους μία πανίσχυρη Skoda Fabia RS Rally2 της Eurosol Racing. Η νίκη του Τσολακίδη ήταν αρκούντως εμφατική αφού επικράτησε και στις 6 ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Επιπλέον, με αυτή την νίκη ο βορειοελλαδίτης οδηγός έφτασε τις 7 και ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του αείμνηστου Γιώργου Μοσχού. Το συγκεκριμένο ρεκόρ κρατά 38 ολόκληρα και όπως φαίνεται ο Σωκράτης θα έχει την ευκαιρία να “προσπεράσει” τον τεράστιο Γιώργο.

Το πλήρωμα της Eurosol δεν αντιμετώπισε κανένα θέμα καθ’ ολη τη διάρκεια του αγώνα. Γεγονός που αποδεικνύεται και από τη σχετικά μεγάλη διαφορά που είχε ο δεύτερος Γιώργος Αναπολιωτάκης με Ford Fiesta R5. Να θυμίσουμε πως ο κρητικός είναι ο εν ενεργεία Πρωταθλητής Ελλάδος Ράλλυ Ασφάλτου και ήρθε στη Χαλκιδική ως φαβορί για τη νίκη. Ειδικότερα μετά την απουσία του Αλέξανδρου Τσουλόφτα και την καταστροφή του VW Polo GTI στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Εντυπωσιακή εμφάνιση και από τους Φώτη Μπρόζο – Βογιαντζή Τάσο με το πανίσχυρο Citroen ZX Kit Car που πήραν και τη νίκη στην F2 κατηγορία. Και οι “δικοί” μας Ρακιτζής Γρηγόρης- Γιώργος Κομμάτας με το Peugeot 206 XS έδωσαν έναν πολύ καλό flat out αγώνα τερματίζοντας στην 25η θέση γενικής. Είμαστε σίγουροι πως στον επόμενο αγώνα, το Ράλλυ Φίλλιπος το Νοέμβριο, το πλήρωμα θα πάει ακόμη καλύτερα.

Όσο αφορά την προσέλευση του κόσμου στις ειδικές της Χαλκιδικής και επειδή το ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ βρέθηκε και πάλι στα βουνά μία εβδομάδα μετά το Ακρόπολις, παρατηρήσαμε την “δίψα” του βοριοελλαδίτικου κοινού για ράλλυ.

Γεγονός αναμφισβήτητο παραμένει η διεξαγωγή των περισσότερων αγώνων στη νότια Ελλάδα. Κατανοούμε πως οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι είναι από την Αθήνα και την οικονομική δυσκολία της μετάβασης στο Βορρά αλλά θα πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα προς αυτό τον σκοπό.

Ακόμη και οι δοκιμές που πραγματοποιούν κάθε χρόνο οι ομάδες WRC στη χώρα μας διεξάγονται σε πρώην ειδικές διαδρομές του Ακρόπολις πέριξ της Αττικής. Εκεί πιστεύουμε οτι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει και για το κοινό της βορείου Ελλάδος.

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us