Πρωτιά Rovanpera στην super ειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Πρωτιά Rovanpera στην super ειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

πρώτοι Έλληνες οι Αθανασούλας – Ζακχαίος με Hyundai i20N Rally2

Και ναι, έχουμε αγώνα! Θριαμβευτικά ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα το 70ο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ακριβώς εκεί που του ταιριάζει. Κάτω από τον ιερό βράχο με φόντο τον Παρθενώνα. Από εκεί πέρασαν όλα τα αγωνιστικά που συμμετέχουν στον εθνικό μας αγώνα.

Μετά την πανηγυρική εκκίνηση, τα πληρώματα οδήγησαν μέχρι την πλατεία Νερού, στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας. Σε μία μικρή αλλά σφιχτή ειδική διαδρομή μόλις 1.48 χιλιομέτρων τα αγωνιστικά έδωσαν ρεσιτάλ. Εκεί βρέθηκαν και αρκετές χιλιάδες κόσμου γεμίζοντας τις κερκίδες των 6.000 θέσεων αλλά και τα περιμετρικά ελεύθερα σημεία.

Αν και τα πληρώματα σίγουρα δεν έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους, εντούτοις τα “ντόνατς” και οι πλαγιολισθήσεις των αγωνιστικών ενθουσίασαν το κοινό. Αυτό άλλοτε ήταν και το ζητούμενο.

Νικητής στην πρώτη ειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ο Kalle Rovanpera με Toyota Yaris Rally1 που δήλωσε οτι θέλει να ξεχάσει γρήγορα το ατυχές αποτέλεσμα του Ράλλυ Φινλανδίας και την εκεί εγκατάλειψή του. Ακολούθησε πολύ κοντά ο Esapekka Lappi με Hyundai i20N Rally1 ενώ τρίτος στην κατάταξη της ημέρας ήρθε ο Thierry Neuville επίσης με Hyundai.

Στην πολυπληθέστατη WRC2 κατηγορία, πρώτος ήταν ο Andreas Mikkelsen με Skoda Fabia RS Rally2 με το Nikolay Gryazin να παίρνει τη 2η θέση. Το σίγουρο είναι πώς ο Νορβηγός θέλει να αφήσει πίσω το περσινό ατυχές συμβάν στην σούπερ ειδική του ΟΑΚΑ. Ταυτόχρονα ο Mikkelsen θα επιδιώξει τη νίκη στο Ακρόπολις για να επιτύχει τον τελικό του σκοπό. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην WRC2 κατηγορία.

Στην άτυπη κατάταξη των ελληνικών πληρωμάτων, την πρωτιά πήραν οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος με Hyundai i20N Rally2. Ακολούθησαν οι πρωταθλητές Ελλάδας χώματος 2023 Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Στέλιος Ηλία με VW Polo GTI. Στην τρίτη θέση των ήρθαν οι Jourdan Serderidis – Frederic Miclotte με Ford Puma Rally1.

Ραντεβού αύριο στα βουνά με την έναρξη του πραγματικού ράλλυ!

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us