Η Porsche ζωντανεύει την Sally Carrera από την ταινία “The Cars”

Η Porsche ζωντανεύει την Sally Carrera από την ταινία “The Cars”

για φιλανθρωπικό σκοπό

Την σειρά των παιδικών ταινιών “The Cars” ή “Τα αυτοκίνητα” στα Ελληνικά, σίγουρα όλοι την γνωρίζετε. Είτε έχετε παιδιά είτε όχι, δεν μπορεί να μην έχετε παρακολουθήσει έστω μία από αυτές. Και σίγουρα ένας από τους ήρωες που ξεχωρίσατε είναι η Sally Carrera.

Φυσικά μιλάμε για το μπλε σπορ αυτοκινητάκι που παραπέμπει σε Porsche 911 από τη γενιά 996 του 2002. Και αν είστε fan του McQueen, του κόκκινου πρωταγωνιστή που παραπέμπει σε κάτι από αγωνιστικό Nascar, δεν μπορεί να μην έχετε προσέξει τη θρυλική γαλάζια Sally.

Η Porsche λοιπόν αποφάσισε να “φέρει” στην ζωή την Sally με μία one off δημιουργία για καλό σκοπό. Η μοναδική αυτή δημιουργία των Γερμανών σε συνεργασία με το studio Pixar, πρόκειται να δημοπρατηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Monterey με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Η βάση της Sally είναι μια μοντέρνα 911 Carrera GTS στην οποία έχουν γίνει οι απαραίτητες εξωτερικές και εσωτερικές τροποποιήσεις ώστε να φέρνει στο φανταστικό αμαξάκι. Φυσικά είναι βαμμένο στο ίδιο χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα ενώ οι 20άρες ζάντες εμπρός και οι 21 ιντσών πίσω είναι οι αυθεντικές από την 996 γενιά που φορούσε και η Sally.

Περιμετρικά του αυτοκινήτου υπάρχουν τα λογότυπα της ταινίας ενώ και στο εσωτερικό υπάρχουν τα αντίστοιχα σηματάκια. Επιπλέον, στο ντουλαπάκι του συνοδηγού υπάρχει ένα ζωγραφισμένο αποτύπωμα της Sally ενώ και στο σαλόνι υπάρχουν παντού γαλάζιες λεπτομέρειες όπως και στις ραφές των καθισμάτων και του τιμονιού.

Στα μηχανικά μέρη, την κίνηση στην συλλεκτική Porsche 911 Sally Carrera αναλαμβάνει να δώσει ο πολύ δυνατός bi-turbo 6κύλινδρος κινητήρας 3.0 λίτρων. Η ισχύς του αγγίζει τους 473 ίππους και τα 569 Nm ροπής ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Επιπλέον με το αυτοκίνητο, ο τυχερός κάτοχος θα πάρει μαζί ένα “ασορτί” ρολόι χειρός, 4 επιπλέον ζάντες αλουμινίου, ένα λεύκωμα με σκίτσα από την Pixar και ένα αντίστοιχο κάλυμμα παρμπρίζ.

Καθόλου άσχημα για ένα…παιδικό αμαξάκι!

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us