Παραλίγο σοβαρό δυστύχημα στο Goodwood (video)

Παραλίγο σοβαρό δυστύχημα στο Goodwood (video)

ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε λαχταρήσει βλέποντας ζωντανά τα αγαπημένα μας motorsports. Είτε διά ζώσης είτε από την τηλεόραση. Και σίγουρα όταν βλέπεις ένα τροχαίο ατύχημα να συμβαίνει στην πίστα ή σε κάποια ειδική διαδρομή το μυαλό πάει στο χειρότερο. Σε όλους όσοι ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι γνωστό οτι ο κίνδυνος παραμονεύει πάντα. Είτε αγωνιζόμενοι είτε θεατές.

Μία τέτοια στιγμή ζήσαμε σήμερα το απόγευμα παρακολουθώντας ζωντανά το Goodwood Festival of Speed. Η γνωστή εκδήλωση στη Βρετανία που τα τελευταία 10 χρόνια έχει αποκτήσει σημαίνουσα αξία στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Στη γραμμή της εκκίνησης βρισκόταν μία σπάνια Jaguar Mk1 του 1959 με οδηγό τον Grant Williams. Μετά από ένα θεαματικό ξεκίνημα με μπόλικο καμένο ελαστικό, στη 2η δεξιά στροφή στην πίστα του Goodwood, ο πίσω αριστερός τροχός απλώς…εκτοξεύθηκε!

Όπως φαίνεται στο video, ο τροχός έφυγε με μεγάλη ταχύτητα αναπηδώντας και έπεσε επάνω στο κοινό. Αμέσως η μετάδοση διακόπηκε όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις και τότε είναι που αμέσως σκεφτόμαστε τα χειρότερα. Ευτυχώς όμως, μετά από μία ώρα περίπου, ανακοινώθηκε οτι κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά από την ιπτάμενη ρόδα. Έτσι, η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά με την “παρέλαση” των υπόλοιπων αυτοκινήτων.

Για όσους ενδιαφέρονται, το φεστιβάλ του Goodwood ξεκίνησε σήμερα 13 Ιουνίου και τελειώνει την Κυριακή 16. Μπορείτε να βλέπετε ζωντανά την εκδήλωση εδώ.

Δύσκολες καταστάσεις

Team E.T

Contact Us