Ένα one-off Abarth 1000SP

Ένα one-off Abarth 1000SP

Στο σώμα μίας 4C Spider

Όταν έχει ένδοξο παρελθόν έχεις βάσεις και για το μέλλον φτάνει να το αξιοποιήσεις σωστά. Εκτός από την Alfa Romeo που έχουμε δει διάφορα πρωτότυπα και rendering τον τελευταίο καιρό, όπως η εντυπωσιακή TZ4 του Samir Sadikhov (δες την εδώ), και η Abarth μπορεί να πατήσει επάνω στα ιστορικά της οχήματα για να δημιουργήσει όμορφες τετράτροχες κατασκευές.

Έτσι, όσοι θυμούνται και όχι μόνο, το αγωνιστικό Abarth 1000SP του 60′ σίγουρα θα λατρέψουν την παρακάτω one-off δημιουργία.

Οι μηχανικοί της Alfa Romeo άφησαν το brand με το θυρεό στην άκρη και έπιασαν τον σκορπιό.

Κάτω από το σήμα της Abarth βρίσκεται μία 4C Spider που έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο 1000SP. O κινητήρας παραμένει ο ίδιος τετρακύλινδρος του 1,75 λίτρου και των 240 hp o οποίος επάνω στο πανάλαφρο σασί κάνει θαύματα.

Αισθητικά το one – off 1000 SP μπορεί να μην εντυπωσιάζει όσο η 4C αλλά σίγουρα φέρνει πολύ στο πρωτότυπο αγωνιστικό που έκανε το νικηφόρο αγωνιστικό του ντεμπούτο πριν 55 χρόνια στο Nürburgring.

Η νεότερη έκδοση βέβαια δύσκολα θα έχει την ίδια αγωνιστική πορεία με τον “παππού” και το πολύ πολύ να το δούμε σε κάποιο event που θα οργανώσει η φίρμα. Αυτά έχουν βέβαια η one-off κατασκευές.

Ας ελπίσουμε στο μέλλον να βλέπουμε πιο συχνά γνήσια τετράτροχα σαν την 4C και όχι μόνο ηλεκτρικά SUV’s.

Contact Us