Νέο Alpine A290_β

Νέο Alpine A290_β

Το νέο ηλεκτρικό hothatch που θα βγει στην παραγωγή το 2024

Η Alpine παρουσίασε το νέο της όχημα που έχει σκοπό να βγάλει στην παραγωγή το 2024. Το A290_β, όπως το ονομάζει, βασίζεται επάνω στο Renault 5 Concept και θα είναι ηλεκτρικό.

Πατάει επάνω στην πλατφόρμα CMF-B EV για ηλεκτρικά οχήματα της μαμάς εταιρείας αλλά σχεδιαστικά οι μηχανικοί της Alpine έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό καθώς έχουν δανειστεί πολλά στοιχεία και από τα αγωνιστικά οχήματα της εταιρείας όπως το A470 του πρωταθλήματος αντοχής.

Οι διαστάσεις του πρόπαραγωγής A290_β είναι 4,05 μέτρα μήκος, 1,85 μέτρα πλάτος, 1,48 μέτρα ύψος και διαθέτει αρκετά στοιχεία από κάρμπον υλικό.

Οι ιδιαίτερης σχεδίασης ζάντες με το τετράγωνο στο κέντρο είναι μονομπούλονες διαστάσεων 20 ιντσών και βαμμένες με τα χρώματα της Γαλλίας.

Το εσωτερικό του είναι εξίσου εντυπωσιακό και φουτουριστικό.

Η διάταξη των καθισμάτων είναι δανεισμένη από την McLaren F1 καθώς η θέση του οδηγού είναι στο κέντρο και πίσω από αυτόν βρίσκονται ακόμα δύο θέσεις για τους επιβάτες.

Το ταμπλό είναι τριγωνικό για να θυμίζει λίγο από μονοθέσιο της Formula 1 ενώ και το τιμόνι θυμίζει αυτό του αγωνιστικού LMP2 A470.

Η Alpine δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη, την ισχύ τους και τις επιδόσεις αλλά το σίγουρο είναι ότι θα είναι ηλεκτρικό καθώς και το A110 θα γίνει ηλεκτρικό στο μέλλον όπως και όλα τα μελλοντικά μοντέλα της γαλλικής φίρμας.

Σίγουρα ένα εντυπωσιακό τετράτροχο αλλά με το βάρος των μπαταριών και χωρίς τον ήχο ενός θερμικού κινητήρα πάντα κάτι θα του λείπει για να γίνει ποθητό σπορ όχημα.

Contact Us