Να η ευκαιρία: μία μοναδική BMW M5 E60 για πούλημα

Να η ευκαιρία: μία μοναδική BMW M5 E60 για πούλημα

με ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα

Ψάχνοντας στο internet για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πολλές φορές ανακαλύπτεις πραγματικά διαμάντια! Όπως η περίπτωση του θέματος μας όπου πέσαμε πάνω σε μια μοναδική ευκαιρία στο αμερικανικό Bring A Trailer. Μια BMW E60 M5 με το S85 ατμοσφαιρικό V10 μοτέρ 5.0 λίτρων και 6-ταχύτο manual σασμάν!

Το αυτοκίνητο έρχεται απευθείας από τη βόρεια Αμερική και το μακρινό πλέον 2007. Ο μοναδικός S85 κινητήρας θεωρείται συλλεκτικός αφού είναι “ατόφιος” από τη συμμετοχή της BMW στη Formula 1 με την ομάδα της Sauber. Αποδίδει 500 “φυσιολογικούς” ίππους και 520 Nm ροπής. Η κίνηση φυσικά μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Κλείστε λοιπόν τα μάτια και…ονειρευτείτε πως κρατάτε τα 500 άλογα στο δεξί σας πόδι και στο λεβιέ ταχυτήτων έτοιμα να ξεχυθούν στην άσφαλτο με την E60 M5 να μην “κρατιέται” με τίποτα! Είπαμε, όνειρο…

Όσο για τις επιδόσεις, εμάς προσωπικά δεν μας αφορούν, αφού πάνω από όλα είναι η αίσθηση που σου βγάζει κάθε αυτοκίνητο. Θα σημειώσουμε όμως οτι η BMW E60 M5 του 2004 ήταν το ταχύτερο σεντάν της εποχής. Η συγκεκριμένη της αγγελίας πιάνει τα 100 χλμ σε στάση σε μόλις 4.7” ενώ τερματίζει στα 250 χλμ/ώρα, φυσικά με κόφτη. Παρ ‘ όλα αυτά στην έκδοση M Pack η τελική άγγιζε τα 305 χλμ!

Εξωτερικά η E60 M5 δεν φωνάζει οτι είναι ουσιαστικά ένα supercar του παρελθόντος. Το σεμνό “περιτύλιγμα” περιλαμβάνει πειραγμένη εξάτμιση, 19άρες εργοστασιακές ζάντες αλουμινίου και ρυθμιζόμενα φώτα xenon. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το μαύρο δερμάτινο σαλόνι με το ηχοσύστημα της Harman Kardon και την όλη εικόνα να αποπνέει την κλασική σπορ πολυτελή αίσθηση BMW. Όσο για το οδόμετρο, σύμφωνα με την αγγελία, το αυτοκίνητο έχει διανύσει συνολικά 111.000 χιλιόμετρα.

Με τη συγκεκριμένη M5 του 2007 της δημοπρασίας να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 11.000€ , δεν αναμένεται η τελική τιμή να ξεπεράσει τα 21.000€ την Παρασκευή όταν και θα κλείσουν οι προσφορές.

Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά, τώρα είναι η ευκαιρία για ένα κόσμημα σε 4 τροχούς…

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us