Κορωνοϊός, αυτοκίνηση και 4η βιομηχανική “επανάσταση”

Κορωνοϊός, αυτοκίνηση και 4η βιομηχανική “επανάσταση”

Ατομική ευθύνη, συλλογική σκέψη

Θάλασσα, παραλία, Ελλάδα Covid free χώρα. DNA δυνατό λέμε στα Βαλκάνια. Ποιανού όμως; Βραδάκι, τσίπουρο και οι σκέψεις τρέχουν καβάλα σε fake news και ειδήσεις της TV και είπα να αναλύσω το μέλλον αλλά και την αυτοκίνηση «νηφάλια».

Η αυτοκίνηση αλλάζει γιατί αλλάζει η κίνηση και εμείς πάμε στο αυτόματο. Το πάθος για το αυτοκίνητο έσβησε μέσα στα νούμερα, έμβια ή μη. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι επιβλαβείς. Το ξέραμε. Xρόνια τώρα… αλλά…. τώρα η ηλεκτροκίνηση είναι έτοιμη να μας κινήσει. Έτσι πρέπει. Ας δημιουργήσουμε ηλεκτρικά οχήματα για το καλό της γης. Χρειαζόμαστε νέα υλικά για μπαταρίες. Φουλ οι μηχανές να ξεζουμίσουμε το νέο χρυσό.

Τα ηλεκτρικά είναι οικολογικά. Μικρά οχήματα με 200 «άλογα» τρώνε οικολογικό σανό. Που το βρίσκουμε αυτό;  Αιολικά λίγα. Φωτοβολταικά λίγα. Λιγνίτης; Πυρηνικά; Τα αμάξια δυνάμωσαν χάρη στην ηλεκτροκίνηση και καταναλώνουν λιγότερο. Λίγο φυσική ρε παιδιά.

 Έτοιμοι για την αλλαγή; Η 4η βιομηχανική επανάσταση πρέπει να συμβεί και θα συμβεί.

Κίνηση. Πρέπει να υπάρξει κίνηση.

Η αλλαγή δημιουργεί χρώμα. Το χρώμα του χρήματος. Θα μας δώσουν χρήματα για να πάρουμε πράσινα οχήματα. Θα τα ξαναδώσουμε. Έτσι πρέπει. Για το καλό μας.

Τα ηλεκτρικά είναι πολύ καλά. Ξέχνα τον ήχο του V10, είναι ξεσηκωτικός. Σεξ στο βουβό. Σσσσσς  ησυχία. Ενοχλείς τη ζωή. Ποια ζωή; Των σελέμπριτι. Δες τι ωραία που περνάνε στο κινητό σου. Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λύση μας.

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Ιδού η απορία. Χρόνια έχω να δω κότα ζωντανή. Σε σούβλα όμως!!! Το δάσος του Αμαζονίου κινδυνεύει. Ο Covid το κατέστρεψε. Ξεπούλησαν τα κωλόχαρτα. Οικολόγοι το κ___ου.

8-ωρη εργασία και 16 ώρες ύπνος…. βαθύς.

Ο ιός μας έκλεισε στα σπίτια μας. Μια χαρά κλεινόμασταν σε καφέ και μπαρ.

Κρατάμε αποστάσεις. Περιστασιακή εργασία. Lockdown. Ζωή με δόσεις και επιδόματα. Επανάσταση τώρα, πάμε για ποτό στα όρθια. Ο έρωτας στα χρόνια του Tinder. Φοβάσαι τη ζωή ή το θάνατο. Χαθήκαμε στα θέλω των άλλων και στα «πρέπει» των καθώς πρέπει.

Επιδημία τέλος. Τα μπάνια του λαού. Ανο(η)σία της αγέλης. Ραντεβού το Σεπτέμβρη.

Το φάρμακο μας η ελευθερία μας. Σε δύο ή τέσσερις τροχούς.

Γράφει ο Θανάσης Τζιόβας

Contact Us