Η SSC Tuatara τελικά κατάφερε να πιάσει τα 455 χλμ/ώρα (video)

Η SSC Tuatara τελικά κατάφερε να πιάσει τα 455 χλμ/ώρα (video)

σε προσπάθεια με διπλή κατεύθυνση

Η αλήθεια είναι πως όταν η αμερικανική εταιρία δήλωσε πως έσπασε το ρεκόρ ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής τον περασμένο Οκτώβριο, όλοι είμασταν λίγο επιφυλακτικοί. Βλέπετε, η Koennigsegg Agera RS με το ρεκόρ των 445 χλμ/ώρα ήδη φάνταζε δύσκολο να καταρριφθεί.

Μετά την επίτευξη του ρεκόρ ήρθαν οι υποψίες οτι το video της προσπάθειας των Αμερικανών ήταν μονταρισμένο με συνέπεια ο CEO της εταιρίας, Jerod Shelby, να παραδεχθεί οτι κάτι δεν πήγε καλά με το όλο εγχείρημα.

Στις 17 Ιανουαρίου η SSC επανήλθε, αυτή τη φορά με μια ιδιωτική Tuatara στην πίστα του διαστημικού κέντρου Kennedy στη Φλόριντα. Ο ιδιοκτήτης του hypercar, Larry Caplin, έκανε 2 προσπάθειες και στις 2 κατευθύνσεις του αεροδιαδρόμου. Στην 1η πέτυχε ταχύτητα 450 χλμ/ώρα ενώ στην αντίθετη φορά το vbox της Racelogic κατέγραψε 460 χλμ με την μέση ταχύτητα να αγγίζει τα 455 χλμ/ώρα!

Και αν αναρωτιέστε για το ρεκόρ ταxύτερου αυτοκινήτου των 500 χλμ/ώρα που κατέχει η Bugatti Chiron από πέρσι, να θυμίσουμε οτι αυτό αφορά πορεία προς μία κατεύθυνση και όχι με αντίθετη φορά όπως στην περίπτωση της Tuatara.

Team E.T

Contact Us