Η Honda σκέφτεται την “ανάσταση” του θρυλικού S2000

Η Honda σκέφτεται την “ανάσταση” του θρυλικού S2000

με πολύ σοβαρές πιθανότητες υλοποίησης

Δεν πέρασαν και πάρα πολλά χρόνια από την κατάργηση του θρυλικού ανοικτού roadster της Honda και όμως πολλοί φανατικοί petrolhead φίλοι του S2000, ακόμα πίνουν νερό στο όνομά του.

Και δεν είναι τυχαίο καθώς το ιαπωνικό κάμπριο αυτοκίνητο ήταν σημείο αναφοράς τόσο για την οδηγική του συμπεριφορά όσο και για το σπορ χαρακτήρα.

Το καλύτερο όμως έρχεται τώρα καθώς μια “πηγή” μέσα από τη Honda δήλωσε στο γνωστό περιοδικό Forbes, οτι υπάρχουν σκέψεις για αναβίωση του S2000. Και μάλιστα όχι απλώς σκέψεις αλλά έντονες προθέσεις από την πλευρά των Ιαπώνων.

Το ίδιο άτομο συνέχισε λέγοντας πως αυτή τη στιγμή η Honda μελετά τα συν και πλην της επαναφοράς του δυνατού roadster. Με λίγα λόγια αν υπάρχει ακόμη εκείνο το αγοραστικό κοινό που θα αγόραζε το νέο S2000 και αν θα προκύψουν τα αντίστοιχα κέρδη για την εταιρία.

Σύμφωνα με την πηγή, η Honda σκοπεύει το νέο όχημα θα έχει τις ίδιες αναλογίες με το S2000. Το βάρος του αναμένεται να είναι περίπου στα 1360 κιλά, (το παλιό S2000 ζύγιζε 1240), με χρήση αλουμινίου και carbon.

Στα μηχανικά μέρη η Honda προτίθεται να χρησιμοποιήσει το γνωστό μοτέρ του Civic Type R, με 2.0 λίτρα, τούρμπο και 4 κυλίνδρους. Φυσικά, θα πρέπει να γίνει κάποια μετατροπή καθώς το νέο S2000, όπως και το παλιό, έχουν τον κινητήρα τοποθετημένο κατά το διαμήκη άξονα.

Αν και στο παρελθόν διάφοροι υπεύθυνοι της εταιρίας είχαν απορρίψει πρακτικά την επαναφορά του S2000, αυτή τη φορά είναι πιο θετικά. Σε σημείο που να ανακοινώσουν άτυπα και χρονιά κυκλοφορίας το 2024. Μακρινό μεν αλλά όχι και τόσο απρόσιτο…

Εμείς από τη μεριά μας ευχόμαστε πραγματικά να κυκλοφορήσει το νέο Honda S2000, άλλωστε το Mazda MX5 χρειάζεται αντίπαλο…

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us