Σε πόλη έκπληξη η νέα αντιπροσωπεία της Τesla στην Ελλάδα

Σε πόλη έκπληξη η νέα αντιπροσωπεία της Τesla στην Ελλάδα

Μαζί και Giga σταθμό φόρτισης για άφθονη και φθηνή ηλεκτρική ενέργεια

Πόλος έλξης επενδύσεων και επενδυτών, κυρίως από αυτοκινητοβιομηχανίες, έχει γίνει η Χώρας μας τελεύταια καθώς μετά τα πράσινα νησιά έρχονται και οι πράσινες πόλεις.

Μετά την απόβαση της VW στην Αστυπάλαια η Tesla “επενδύει” Ελλάδα και ανοίγει νέα αντιπροσωπεία και Giga σταθμό φόρτισης στην κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην πόλη της Πτολεμαίδας.

Η είδηση έσκασε από τα επίσημα χείλη του ίδιου του Elon Musk, ιδρυτή της εταιρεία και δεν χωράει αμφισβήτησης.

Οι ιθύνοντες της αμερικάνικης εταιρείας, σε συνεργασία πάντα με την ελληνική κυβέρνηση, έκριναν πως τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στην περιοχή της Πτολεμαίδας θα μπορούν να τροφοδοτήσουν το δίκτυο φόρτισης που θέλει η Tesla να στήσει στην Εγνατία οδό και σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο της χώρας.

Έτσι θα μπορούν να παρέχουν στους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων άφθονη και φθηνή ηλεκτρική ενέργεια δίνοντας ένα ακόμα μεγάλο κίνητρο για αγορά ηλεκτρικού οχήματος και προώθηση της πράσινη μετακίνησης.

Το δίκτυο πώλησης και η δημιουργία του Giga δικτύου φόρτισης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022 και σε συνδυασμό με τη τρέχουσα επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού και υβριδικού οχήματος, τα επόμενα 5 έτη αναμένεται ότι 1 στα 2 αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Ελλάδα θα είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά.

Φήμες θέλουν επίσης και ένα μέρος της παραγωγής των Tesla να αναλάβει η ΕΛΒΟ και συγκεκριμένα τα κιβώτια ταχυτήτων τους αλλά δεν θα πούμε άλλα μέχρι να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες. Μη το ματιάξουμε κιόλας.

Τα φουγάρα της Πτολεμαΐδας περιμένουν να φορτίσουν τα οικολογικά επιδοτούμενα οχήματα για ξέγνοιαστες πράσινες μετακινήσεις. Καλό Μήνα είπαμε;;;;;

Contact Us