Η Mazda μελετά την επαναφορά σπορτίφ γκάμας μοντέλων

Η Mazda μελετά την επαναφορά σπορτίφ γκάμας μοντέλων

στα βήματα της θρυλικής Mazdaspeed

Όλοι όσοι είναι φίλοι της αυτοκίνησης, οι “petrolheads” δηλαδή, γνωρίζουν οτι η Mazda είναι μία από τις… hardcore εταιρίες. Τί εννοούμε; Μα φυσικά οτι το σπορ dna υπάρχει μέσα σε κάθε της αυτοκίνητο. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε στο παρελθόν…

Γιατί εδώ και αρκετά χρόνια η Mazda έχει επικεντρωθεί περισσότερο στην luxury κατηγορία κατασκευάζοντας πολύ ποιοτικά αυτοκίνητα αλλά με λιγότερο σπορτίφ προσανατολισμό. Και όταν υπήρχε μία ολόκληρη γκάμα που άκουγε στο όνομα Mazdaspeed τα πράγματα περιπλέκονται.

Πλέον φαίνεται πως υπάρχει μία αχτίδα φωτός! Στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο, η Mazda παρουσίασε δύο concept μοντέλα βασισμένα στο 3άρι και στο MX5. Η ονομασία που τους έδωσε είναι Spirit Racing και Spirit Racing RS αντίστοιχα.

Οι περιορισμένες λεπτομέρειες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ιάπωνες λένε πώς ενδέχεται να δημιουργηθεί μία ολόκληρη μπράντα με την επωνυμία Mazda Spirit Racing.

Βέβαια, στα δύο concept οι αλλαγές περιορίζονται μόνο σε εξωτερικές επιφάνειες και όχι σε τεχνικό επίπεδο. Γεγονός είναι πως παραμένει ο γνωστός κινητήρας 2.0 λίτρων. Ουσιαστικά πρόκειται για τοποθέτηση νέων ζαντών, “φτερούγας” στο 3άρι, μεγαλύτερων bodykit και κάποιες σπορτίφ κόκκινες πινελιές σε καθρέπτες, προφυλακτήρα και δαγκάνες φρένων.

Παρ’ όλα αυτά, η Mazda με την παρουσίαση των δύο αυτών πρωτοτύπων προσπαθεί να μετρήσει…αντιδράσεις και αναλόγως θα πράξει. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι οτι οι Ιάπωνες θα βρεθούν και πάλι στον…ίσιο δρόμο. Αυτόν που έφερε το RX7, το 323 GTX και το MX5(NA) στον petrolhead κόσμο μας.

Team E.T

Contact Us