Γνωρίστε τη μία και μοναδική BMW X5 LeMans των 700 ίππων (video)

Γνωρίστε τη μία και μοναδική BMW X5 LeMans των 700 ίππων (video)

ένα street legal “αγωνιστικό” SUV

Γίνεται ένα SUV και μάλιστα παλαιότερης γενιάς, να είναι ουσιαστικά ένα αγωνιστικό πίστας σε έκδοση δρόμου; Όσο απίθανός και αν ακούγεται ο συνδυασμός των παραπάνω, τόσο δύσκολο και σπάνιο είναι να το πετύχει κάποια εταιρία στην πράξη.

Στην περίπτωση όμως της BMW X5 LeMans όμως, τα πράγματα είναι ακριβώς όπως… τα φαντάζεσαι! Βασισμένη στην Ε53 γενιά του γερμανικού μπαρόκ SUV, οι Βαυαροί τοποθέτησαν τον πανίσχυρο V12 κινητήρα 6.0 της McLaren F1 με τροποποιημένη ισχύ 700 ίππων και 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Μάλιστα, η BMW X5 LM ήταν το γρηγορότερο SUV στο Nurburgring δια χειρός Hans-Joachim Stuck, που μόλις προχθές έγινε 70 χρονών, με χρόνο 7′:49” πιάνοντας τελική 311 χλμ/ώρα. Επιπλέον, μόλις σχετικά πρόσφατα έχασε τον τίτλο από την “πολύ” Lamborghini Urus.

Στο…περιτύλιγμα, η δημιουργία του Albert Biermann, ξεχώριζε από το carbon καπό με την τεράστια εισαγωγή αέρα, αφού τα 700 άλογα θέλουν και την ανάλογη “δροσιά”. Φυσικά, μεγαλύτεροι είναι οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω καθώς και τα φτερά ενώ πανέμορφες είναι οι χρυσές αγωνιστικές ζάντες που προδιαθέτουν για το τι επακολουθεί αν γυρίσεις το κλειδί αυτής της ιδιαίτερης X5 LM.

Και μιας που λέμε για κλειδί, μόνο εύκολο δεν είναι να ξυπνήσει το “κτήνος” αφού χρειάζεται ειδικό…σκονάκι με τις κατάλληλες οδηγίες! Δείτε το video με δική σας ευθύνη…

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us