Δοκιμή: Fiat Tipo Cross 1.0T 100 PS

Δοκιμή: Fiat Tipo Cross 1.0T 100 PS

Ένα οικονομικό crossover που θα καλύψει τον οικογενειάρχη

To Fiat Tipo Cross ήρθε στα χέρια μας την περίοδο του Rally Acropolis και αποτέλεσε το ακροπολικό μας όχημα που όντως ταλαιπωρήσαμε αρκετά διανύωντας σχεδόν χίλια χιλιόμετρα, σε εθνική, επαρχιακούς δρόμους και off-road διαδρομές. Αρχικά η νέα εμφάνιση του ψηλού Tipo μας άρεσε με το μεγάλο λογότυπο της Fiat στον εμπρός προφυλακτήρα, τα γκρι προστατευτικά πλαστικά γύρω γύρω και τα LED φώτα.

Το Tipo το είχαμε οδηγήσει και στο παρελθόν και γνωρίζαμε ότι είναι ευρύχωρο αλλά αυτό που μας ευχαρίστησε ακόμα περισσότερο είναι η αναβαθμισμένη εικόνα στο εσωτερικό, τόσο τεχνολογικά αλλά κυρίως στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν βελτιώνοντας κάποια σημεία που έπασχε. Στη συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει ένα ντιζαϊνάτο ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών και μία οθόνη αφής 7 ή 10,25 ιντσών (αναλόγως την έκδοση) στο κέντρο του ταμπλό με καλή λειτουργικότητα και καλό μενού. Τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι μαλακά στο πάνω μέρος του ταμπλό και φθηνότερα σκληρά πλαστικά στο υπόλοιπο εσωτερικό ενώ και η εργονομία είναι καλή.

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με τρεις ενήλικες σύν έναν έφηβο πρωτάρη ακροπολιστή και μπαγάζια για τρεις ημέρες, ενώ στη διαδρομή γίναμε 5 στο σύνολο. Τα 440 λίτρα του χώρου αποσκευών αποδείχτηκαν επαρκή έστω και οριακά αλλά είναι πολύ καλά για την κατηγορία του. Στον αυτοκινητόδρομο παρά το βάρος των 5 ατόμων και των αποσκευών αποδείχτηκε ευθύβολο, αν και η καλή συμπεριφορά που έδειξε με τέσσερα άτομα άλλαξε όταν γίναμε 5, ελαφραίνοντας το τιμόνι, πάραυτα ταξίδευε χωρίς πρόβλημα με ταχύτητες εθνικής οδού. Ο τρικύλινδρος χιλιάρης κινητήρας των 100 ίππων δεν έδειξε να πτοείται αλλά τα δύσκολα ήταν μπροστά μας.

Έτσι σαν να μην έφταναν τα δεινά του να κουβαλάει στην εθνική 4 και μισό μαντραχαλαίους ήρθε η ώρα να αφήσουμε την κεντρική οδό και να πάρουμε τους ανηφορικούς στριφτερούς δρόμους που θα μας οδηγούσαν στις ειδικές διαδρομές. Εκεί άρχισαν να δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές των πίσω επιβατών, λόγω στροφών, όπου φυσούσαν και ξεφυσούσαν και ένιωθα σαν να μεταφέρω ετοιμόγεννες στο νοσοκομείο. . Αυτός που δεν πτοήθηκε καθόλου, πλην εμού που οδηγούσα βεβαίως και απολάμβανα τη διαδρομή, ήταν και ο κινητήρας που δεν έδειξε να κουράζεται και τα 190 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.500 σ.α.λ. σίγουρα βοήθησαν σε αυτό όπως και η σχετικά καλή αν και μακριά κλιμάκωση του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων των 5 σχέσεων με την μέτρια αίσθηση στο κούμπωμα.

Η ανάρτηση αποδείχτηκε καλά ρυθμισμένη με το αμάξι να γέρνει ελάχιστα στις στροφές και δεν έδειχνε να πτοείται από τις κακοτεχνίες του δρόμου. Στον πίσω άξονα η Fiat έχει χρησιμοποιήσει ημιάκαμπτο άξονα , αλλά βέβαια δεν το πιέσαμε για να δούμε τις σπορ δυνατότητες του που μάλλον όμως δεν έχει και κανέναν τέτοιο προσανατολισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάρτηση, μακριά δηλαδή από τη σπορ φιλοσοφία, κινούνται και το τιμόνι με τα φρένα, όπου το πρώτο είναι ελαφρύ με μέτρια αίσθηση και τα δεύτερα δεν εντυπωσιάζουν με την απόδοση τους ενώ πίσω υπάρχουν ταμπούρα.

Στις δοκιμασίες του τριημέρου που υποβλήθηκε το Tipo περιλάμβανε και αρκετή πορεία μέσα στις ειδικές όπου ψάχναμε για το κατάλληλο μέρος να απολαύσουμε τα περάσματα των οδηγών. Χώμα, πέτρες και μπόλικη λάσπη, ταλαιπώρησαν όχι μόνο τα WRC αγωνιστικά αλλά και το Cross βγάζοντας μας όμως ασπροπρόσωπους καθώς πήγαμε στην ειδική και γυρίσαμε χωρίς να κολλήσουμε πουθενά ή να σκίσουμε κανένα λάστιχο, το συνηθίζουμε άλλωστε σε ακρόπολις.

Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να αναφέρουμε είναι πως παρά τις λακούβες και τις πέτρες που περάσαμε δεν ακούστηκε ο παραμικρός τριγμός στα πλαστικά της καμπίνας, πράγμα που δείχνει ότι η συναρμογή έχει βελτιωθεί, παρόλο που τα πλασικά είναι σκληρά.

Στο δια ταυτα και καθώς ολοκληρώσαμε το ταξίδι μας και απολαύσαμε μετά από χρόνια αγωνιστικά επιπέδου WRC στον αγώνα της πατρίδας μας, το Fiat Tipo Cross μας άφησε θετικές εντυπώσεις και σίγουρα αποτελεί μία τίμια πρόταση για crossover στα χρήματα του. Διαθέτει καλούς χώρους, ο κινητήρας είναι αρκετά ζωηρός και η ποιότητα της καμπίνας, που έπασχε στα πρώτα μοντέλα, έχει βελτιωθεί εκεί που επρέπε. Τα 160χλστ που το χωρίζουν από το έδαφος σου επιτρέπουν να προχωρήσεις περισσότερο στο χωματόδρομο με τους πίσω επιβάτες βέβαια μετά από τόση στροφή να ήθελαν μία πιο ακριβή λύση στην διάταξη της πίσω ανάρτησης . Στον αυτοκινητόδρομο είναι άνετο και ευθύβολο και η ηχομόνωση της καμπίνας ικανοποιητική. Όσων αφορά την κατανάλωση αυτή κυμάνθηκε λίγο πάνω από τα 7 λιτρά τα 100χλμ με τον κατασκευαστή να δηλώνει 5,5λτ/100χλμ.

Θετικά:

  • Χώροι
  • Κινητήρας
  • Μεστή συμπεριφορά στο δρόμο
  • Απόσταση από το έδαφος
  • Διττός χαρακτήρας

Αρνητικά:

  • Ποιότητα εσωτερικού

Θα θέλαμε να έχει:

  • Δισκόφρενα πίσω

Εξοπλισμός – Τιμή

Η βασική έκδοση του Fiat Tipo City Cross με τον χιλιάρι τούρμπο κινητήρα των 100 ίππων ξεκινάει από τις 17.950 ευρώ ενώ η έκδοση της δοκιμής μας Tipo Cross από τις 19.800 ευρώ. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται, ζάντες αλουμινίου, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ψηφιακός πίνακας οργάνων, ράγες οροφής, αισθητήρες παρκαρίσματος και πολλά ακόμη.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: Τρικύλινδρος βενζίνης 999 cc 
Ισχύς: 100ps / 5.000 rpm
Ροπή: 190 Nm / 1.500 rpm 
Κιβώτιο Ταχυτήτων: Χειροκίνητο 5 σχέσεων
Κίνηση: Στους εμπρός τροχούς 
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 12.2 δευτερόλεπτα
Τελική ταχύτητα: 183 km/h
Μέση κατανάλωση: 5.5 λτ/100χλμ (τιμές κατασκευαστή)
Εκπομπές CO2: 130 g/km
Διαστάσεις (μήκος – πλάτος – ύψος) : 4.386 x 1.802 x 1.586 mm
Χώρος αποσκευών: 440 lt
Βάρος: 1.270 kg

Γράφει ο Θανάσης Τζιόβας

Contact Us