Έχεις αναρωτηθεί πώς είναι να σε προσπερνούν με 330 χλμ/ώρα; (video)

Έχεις αναρωτηθεί πώς είναι να σε προσπερνούν με 330 χλμ/ώρα; (video)

σίγουρα δεν είναι όπως το φαντάζεσε…

Και ναι, είναι μάλλον ακόμη χειρότερο από αυτό που νομίζετε. Ακόμη πιο τρομακτικό αν θέλετε! Σίγουρα όμως για κάποιους η ταχύτητα είναι ταυτόσημο με την αδρεναλίνη και την “έκσταση”. Κατά ένα μέρος και εμείς ανήκουμε σε αυτούς τους κάποιους. Προϋπόθεση όμως η ταχύτητα να είναι εντός λογικών πλαισίων-αν και είναι σχετικό αυτό-αλλά κυρίως σε ασφαλές μέρος. Σε μια πίστα για παράδειγμα και ποτέ σε ανοικτό δημόσιο δρόμο. Θα πείτε βέβαια, ποια πίστα; Και θα έχετε δίκιο…

Στη Γερμανία είναι γνωστό οτι σε κάποια τμήματα των εθνικών οδών δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας. Εκεί, ο κάθε petrolhead μπορεί να πάρει το…supercar του και να το “τελικιάσει¨. Δεν ξέρουμε όμως πόσο ασφαλές είναι να τρέχεις με 300+ χλμ/ώρα ταχύτητα προσπερνώντας οτιδήποτε κινείται στη δεξιά λωρίδα και αν θα…προλάβεις να κάνεις κάτι στην πρώτη στραβοτιμονιά.

Και για να σας φύγει η περιέργεια, δείτε το παρακάτω video που εξελίσσεται στην autobahn. Αυτή τη φορά, η κάμερα έχει στηθεί στο “αργό” αυτοκίνητο που κάθεται δεξιά. Το αργό είναι σχετικό βέβαια αφού πρόκειται για μια Mercedes C-Class Cabriolet. Και εκεί που που “βολτάρει” με 80 χλμ/ώρα η Mercedes, εμφανίζεται ένας…πύραυλος!

Πρόκειται για μια Mercedes-AMG E63S Wagon που απλώς “πετάει” με 330 χλμ! Φανταστείτε μόνο το συναίσθημα του να είστε στην ΠΑΘΕ ή στην Εγνατία Οδό με το αυτοκίνητο σας. Είτε έχετε ένα ταπεινό Fiat Panda ή ένα “θωρηκτό” SUV και να περάσει δίπλα σας η AMG με αυτήν την ιλιγγιώδη ταχύτητα! Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η λέξη δέος είναι μάλλον η πιο…ευπρεπής!

Το συμπέρασμα είναι πώς τέτοιες ταχύτητες είναι όντως εξωφρενικές ακόμη για τη Γερμανία. Από την άλλη μεριά όμως, δεν θέλουμε να φτάσουμε και στο άλλο άκρο (βλ. Volvo) με τον κόφτη των 180 χλμ/ώρα. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για αυτές τις ταχύτητες; Είστε υπέρ των 300+ στο κοντέρ ή προτιμάστε κάτι πιο safe αλλά “ξενέρωτο”;

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us