Επτά (επιπλέον) αγωνιστικά Liveries που έμειναν στην Ιστορία

Επτά (επιπλέον) αγωνιστικά Liveries που έμειναν στην Ιστορία

Τα καλύτερα αγωνιστικά liveries volume 2

Επειδή όλοι αγαπάμε τα motorsport και είμαστε κατά βάθος βενζινοκέφαλοι και τα προηγούμενα 9 liveries ήταν τελικά λίγα, σας δίνουμε ακόμη περισσότερα! Εσείς προσθέστε αυτό που νομίζετε πως λείπει.

1. Audi Quattro και HB


Τελικά αγωνιστικό αυτοκίνητο και τσιγαράδες πηγαίνουν μαζί! Ποιος μπορεί να ξεχάσει την εικόνα του θηριώδους Audi Quattro S1 της εποχής του Group B στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του με τον απίθανο Βάλτερ Ρέρλ ή και τον μοναδικό παγκόσμιο πρωταθλητή Stig Blomqvist στο τιμόνι;

2. Porsche 917 και Pink Pig


Στα τέλη του 1960 και αρχές της επόμενης δεκαετίας ο θρυλικός αγώνας αντοχής του LeMans βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του. Φιλοξενούσε πολλά σπουδαία αυτοκίνητα όπως το Ford GT και το Lola T70. Τότε ήταν που η Porsche παρουσίασε την 917, ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο που κέρδισε τον αγώνα το 1971 και το 1972 δίνοντας στην γερμανική εταιρία τις πρώτες της νίκες. Το 1971 το αγωνιστικό εμφανίστηκε και στην ταινία LeMans με τον Steve McQueen. Φυσικά ξεχώρισε και με το ιδιαίτερο ροζ χρωματισμό παρομοιάζοντας με ένα μικρό γουρουνάκι. Το ξεχωριστό αυτό livery εμφανίστηκε πάλι στο LeMans με την Porsche 911 RSR το 2017.

3. BMW και M Stripes


Μια από τις εξυπνότερες εμπορικά κινήσεις της BMW ήταν να υιοθετήσει τις 3 χρωματιστές λωρίδες κόκκινο, μπλε και γαλάζιο ως livery στο θρυλικό 3.0 CSL αγωνιστικό της βασισμένο στην Ε9 του 1968. Αμέσως τα χρώματα έκαναν τρομερή εντύπωση με αποτέλεσμα η BMW να στηρίξει το M-Division επάνω τους.

4. Subaru και 555


Ίσως ένα από τα εμβληματικότερα livery των motorsports γενικότερα. Η αγγλική καπνοβιομηχανία 555 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στο μυαλό μας με τη Subaru και τον «θεό» Colin McRae να πετάει στις ειδικές διαδρομές του WRC. Ίσως είναι ένα από τους λόγους που ακόμη και τώρα η Subaru χρησιμοποιεί το μπλε χρώμα και στα νέα της μοντέλα Impreza.

5. Alfa Romeo 155 V6 DTM


Μπορεί το συγκεκριμένο livery να μην φέρει πολλές διαφημίσεις πάνω του πέρα από το γερμανικό οργανισμό ασφαλείας Dekra αλλά η έκδοση της Alfa Romeo 155 που συμμετείχε στο DTM του 1994 μας έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό. Ο θυρεός της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ουσιαστικά αυτός που κοσμεί το απίστευτο αγωνιστικό, που είναι βαμμένο φυσικά στο σωστό κόκκινο χρώμα.

6. Camel και Formula 1


Η αμερικάνικη καπνοβιομηχανία είναι ουσιαστικά από τις πρώτες εταιρίες του χώρου που μπήκαν στους αγώνες τη δεκαετία του 1960. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες μορφές μηχανοκίνητων αγώνων από μοτοσυκλέτες έως και αγώνες Nascar και ράλι Dakar αλλά εμείς θα ξεχωρίσουμε τα χρώματα της στη Formula 1 με την ομάδα της Lotus στα τέλη του ’80 αλλά και με την αγαπημένη μας Williams στις αρχές του 1990.

7. Benetton και Formula 1


Μια διαφορετική παρουσία στη Formula 1 ήταν η ομάδα της Benetton που μπήκε στους αγώνες μετά το 1986. Φυσικά χρωμάτισε τα μονοθέσια της με τη δική της φίρμα και πάντα σε φανταχτερά, πρωτότυπα χρώματα. Πράσινο, κίτρινο ακόμη και πολύχρωμα που προκαλούν ζαλάδα αλλά ίσως χαρακτηριστικότερο όλων ήταν το γαλαζοπράσινο που οδηγούσε ο ένας και μοναδικός Michael Schumacher. Ήταν σαφώς ένα από τα πλέον εντυπωσιακά μονοθέσια, όχι μόνο σε χρώματα αλλά κυρίως σε ταχύτητα.

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us