Ένα Nissan GT-R σε μινιατούρα

Ένα Nissan GT-R σε μινιατούρα

στο περίπου…

Οι πιο φανατικοί petrolheads σίγουρα θα γνωρίζουν τη Liberty Walk. Αν όχι, να σας τη γνωρίσουμε εμείς. Πρόκειται για έναν από τους πιο extreme και “τρελαμένους” Ιάπωνες tuner. Κατά καιρούς έχουν παρουσιάσει τα πιο ακραία πειραγμένα αυτοκίνητα αφήνοντας μας με ανάμικτα συναισθήματα.

Αυτή τη φορά όμως το πήγαν ακόμη πιο μακριά! Ο λόγος για το…περίπου Nissan GT-R σε μινιατούρα.

Και λέμε περίπου γιατί φυσικά δεν πρόκειται για πραγματικό GT-R αλλά για ένα… Daihatsu Copen. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να μικρύνει έτσι το GT-R αφού δεν βρισκόμαστε στη γνωστή ταινία του Hollywood.

Οι Ιάπωνες πήραν το μικρό και ταπεινό roadster της Daihatsu και του τοποθέτησαν τη μάσκα και το πίσω μέρος από το GT-R. Συνέχισαν με τα φουσκωμένα φτερά και με νέα χαμηλότερα ελατήρια της Bilstein κολλώντας το Copen στην άσφαλτο.

Φυσικά το κερασάκι στην τούρτα είναι η τεράστια πίσω αεροτομή αλλά το εντυπωσιακότερο για εμάς είναι το μοναδικό livery της Marlboro. Που όντως “ψαρώνει” κόσμο…

Στα μηχανικά μέρη η Liberty Walk δεν μπόρεσε να χωρέσει φυσικά το θηριώδη V6 κινητήρα του GT-R στο Copen. Έτσι, αρκέστηκε στα…μισά. 3 κύλινδροι λοιπόν, 658 κυβικά εκατοστά, 63 ίπποι και 92 Nm ροπή. Ατόφιο το μοτέρ του μικρού raodster δηλαδή.

Δεν ξέρουμε για εσάς αλλά με το 5άρι manual σασμάν και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με τα οποία είναι εξοπλισμένο, το Copen είναι μια χαρά για εμάς…

Team E.T

Contact Us