Ένα μοναδικό ρολόι από την Bentley και την Breitling

Ένα μοναδικό ρολόι από την Bentley και την Breitling

ένα αντρικό κόσμημα για λίγους…

Όσο σπάνια και ακριβή μπορεί να είναι μια Bentley άλλο τόσο, αναλογικά, είναι και τα ρολόγια της Breitling. Δεν είναι τυχαίο που οι δύο εταιρίες διατηρούν άψογη συνεργασία που κρατά πάνω από 20 χρόνια. Άλλωστε η ελβετική εταιρία, από το 1884 που ιδρύθηκε παρουσιάζει μοναδικούς χρονογράφους κυριολεκτικά χάρμα οφθαλμών.

Έτσι, ήρθε η ώρα για τις δύο εταιρίες να παρουσιάσουν τη νέα τους συλλεκτική δημιουργία που παραχθεί σε μόλις 25 αντίγραφα και ακούει στο “βαρύ” όνομα Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition

Η νέα δημιουργία των Ελβετών είναι μία σύγχρονη έκφραση των αυθεντικών ρολογιών χειρός Breitling Premier, της δεκαετίας του 1940. Το ρολόι διαθέτει κάσα 42 χιλ. σε κόκκινο χρυσό 18 καρατιών, ορθογώνια κουμπιά χρονογράφου, ένα χρυσό-καφέ δερμάτινο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα και μια διάφανη στο πίσω μέρος κάσα από κρύσταλλο ζαφειριού, που αποκαλύπτει την υπέροχη κίνηση της 22 καρατιών χρυσής ταλαντευόμενης μάζας.

Το αποκορύφωμα είναι ο ειδικός μηχανισμός tourbillon του χρονογράφου, ευδιάκριτος μέσα από το βαθυπράσινο καντράν, που θυμίζει το British Racing Green χρώμα, που σχετίζεται με προγενέστερα μοντέλα της συνεργασίας Bentley και Breitling.

Παίρνοντας κίνηση από το Manufacture Caliber B21, ο πιστοποιημένος κατά COSC μηχανισμός tourbillon προσφέρει περίπου 55 ώρες εφεδρεία ισχύος και είναι ανθεκτικός στο νερό έως και βάθος 100 μέτρων.

Ο Willy Breitling, εγγονός του ιδρυτή της μάρκας Léon Breitling, ήταν ένας παθιασμένος οδηγός Bentley. Κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον χρονογράφο με δύο ανεξάρτητα πιεζόμενα κουμπιά τοποθετημένα στις θέσεις ένδειξης ώρας 02.00 και 04.00, το 1934. Ο Willy Breitling δεν ήταν μόνο καινοτόμος και τολμηρός, αλλά κατανοούσε και την επιθυμία των λάτρεων ρολογιών για κομψότητα και γοητεία. Έχοντας αυτό κατά νου, σχεδίασε τα αυθεντικά ρολόγια της Premier, την πρώτη αντίστοιχη προσέγγιση της Breitling, στη δεκαετία του 1940.

Όπως το έβλεπε ο Willy, «για έναν άνδρα το ρολόι του, είναι η αδιαμφισβήτητη σφραγίδα του άψογου γούστου». Αντίστοιχα είναι τα αισθήματα των κατόχων ρολογιών Breitling σήμερα, αλλά και το πώς νιώθουν για το αυτοκίνητό τους οι κάτοχοι μιας Bentley. Το 2002, η Bentley Motors ανέθεσε στη Breitling να δημιουργήσει ένα ρολόι για την Continental GT και η συνεργασία συνέχισε να αναπτύσσεται από τότε.

Δημιουργημένος στο πνεύμα της απαράμιλλης πολυτέλειας και της κορυφαίας ποιότητας, ο περιορισμένης παραγωγής νέος χρονογράφος αποτίει φόρο τιμής τόσο στον Willy Breitling, τα ρολόγια του οποίου άλλαξαν το πρόσωπο της χρονομέτρησης, όσο και στον W.O. Bentley, που ήταν ένας από τους «πιονέρους» της αυτοκινητοβιομηχανίας

Μην μας ρωτήσετε για τιμή αφού δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα αλλά έτσι όπως το βλέπουμε, μάλλον θα χρειαστεί να ετοιμάσουμε…επιταγή με πολλά μηδενικά!

Team E.T

Contact Us