Η Bentley ετοίμασε τιμόνι που δουλεύει και σε simulation games (+video)

Η Bentley ετοίμασε τιμόνι που δουλεύει και σε simulation games (+video)

σε συνεργασία με τη Fanatec

Και αν δε γνωρίζετε την εν λόγω εταιρία, να σας ενημερώσουμε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη φίρμα κατασκευής gaming αξεσουάρ σε όλον τον πλανήτη! Είναι η εταιρία που όλοι οι gamers πίνουν νερό στο όνομα της και κάνει άλλες εταιρίες-κολοσσούς όπως η Logitech, να φαίνεται “αστείες”.

Η Bentley λοιπόν, με αφορμή την διάσημη ανάβαση του Pikes Peak το ερχόμενο σαββατοκύριακο, αποφάσισε να αποταθεί στη Fanatec με σκοπό την δημιουργία ενός ιδιαίτερου τιμονιού. Έτσι, οι δύο εταιρίες συνεργάστηκαν επί μήνες για να παρουσιάσουν από κοινού ένα αγωνιστικό τιμόνι που δουλεύει τόσο στην Continental GT3 Pikes Peak που θα τρέξει στο Κολοράντο, όσο και σε έναν…υπολογιστή!

Σας φαίνεται απίθανο; Και όμως είναι γεγονός αφού η εμπειρία και των δύο εταιριών είναι ικανή να κάνει “θαύματα”. Το τιμόνι είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και μαγνήσιο ενώ στο κέντρο φιλοξενεί μια ευανάγνωστη οθόνη για τις ενδείξεις της τηλεμετρίας. Επάνω του υπάρχουν όλα τα απαραίτητα πλήκτρα για τις επιλογές του μοτέρ ενώ υπάρχουν και τέσσερα padles. Το πρώτο ζευγάρι είναι φυσικά για τις αλλαγές ταχυτήτων ενώ το δεύτερο εκτελεί βοηθητικές λειτουργίες.

Τo ιδιαίτερο αυτό τιμόνι φέρνει στους τυχερούς gamers την αίσθηση της πραγματικής οδήγησης της Continental GT3. Είναι ό,τι ρεαλιστικότερο και κοντινότερο μπορεί να υπάρξει σε μια αγωνιστική Bentley που τρέχει τη θρυλική ανάβαση!

Paul Williams, αγωνιστικός διευθυντής της Bentley

Φυσικά δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την τιμή του τιμονιού αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα υπόλοιπα προϊόντα της Fanatec, ετοιμαστείτε για πολλά…μηδενικά! Και αν θέλετε να δείτε πώς έφτασε η Bentley στην προετοιμασία της GT3 Pikes Peak, δείτε το παρακάτω video.

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us