Αυλαία για το Abarth 124 Spider

Αυλαία για το Abarth 124 Spider

μετά από μόλις τέσσερα χρόνια παραγωγής

Το περιμέναμε είναι η αλήθεια! Το σπουδαίο, κατ’ εμάς Abarth 124 Spider ρίχνει και επίσημα τίτλους τέλους. Η παραγωγή σταμάτησε και πλέον το τελευταίο μοντέλο που βγήκε από το εργοστάσιο της Fiat στο Mirafiori κατευθύνθηκε στην Ιαπωνία για να πωληθεί μέσω δημοπρασίας για φιλανθρωπικό σκοπό. 

Όσο και αν μας αρέσει το ιταλικό roadster, η αλήθεια είναι οτι δεν μπόρεσε να σταθεί στην αγορά και να επιτύχει τους στόχους των ψυχρών αριθμών. Φυσικά δεν μιλάμε για τη χώρα μας αφού θεωρούμαστε αμελητέα ποσότητα έτσι και αλλιώς.

Δεν είναι πως του έλειπε το στυλ και η φινέτσα που συνοδεύει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Ίσως πέρασε ο καιρός που το το κοινό θα υποδεχόταν με ενθουσιασμό ένα διθέσιο μικρό κάμπριο, όπως συνέβαινε πριν αρκετές δεκαετίες. 

Από την άλλη όμως, το “διδυμάκι¨ του από την Ιαπωνία, Mazda MX5 (ND έκδοση) τα πάει πολύ καλύτερα. Θα πει κάποιος, οτι συγκρίνουμε το τοτέμ και πατέρα των roadster με το ιταλικό κάμπριο. Σύμφωνοι αλλά και πάλι δεν νομίζουμε οτι αδικούμε το 124 Spider καθώς δεν υστερούσε ουσιαστικά από το MX5 ούτε σε χαρακτήρα αλλά και ούτε και σε επιδόσεις.

Άλλωστε ο 4κύλινδρος Multiair turbo κινητήρας 1.4 λίτρων αποδίδει 168 ίππους και 250 Nm που για τα δεδομένα της κατηγορίας κρίνονται ικανοποιητικά. Πέρα από αυτό, το 124 Abarth είχε και αξιοπρεπή πορεία στα ράλλυ αφού έχει ομολογκαριστεί για την κατηγορία RGT συμμετέχοντας στο ERC και το Abarth Cup.

Όπως και να έχει, το Abarth 124 Spider έχει μπει πλέον στο χρονοντούλαπο της αυτοκινητικής Ιστορίας αφήνοντας μας γλυκόπικρες αναμνήσεις.

Team E.T

Contact Us