Οι παίκτες της Bayern Μονάχου παρέλαβαν τα νέα τους Audi

Οι παίκτες της Bayern Μονάχου παρέλαβαν τα νέα τους Audi

Στο δρόμο του εξηλεκτρισμού με Audi RS e-tron GT, Q4 e-tron και e-tron Sportback

Η φετινή επίσημη παράδοση του νέου στόλου οχημάτων δεν έγινε στο Ingolstadt ως συνήθως αλλά στη SäbenerStraße στο Μόναχο. Τριάντα υπάλληλοι της Audi απόλαυσαν τη μοναδική ευκαιρία να οδηγήσουν 15 αυτοκίνητα στο Μόναχο και να τα παραδώσουν απευθείας στους επαγγελματίες της FC Bayern – κάτι που γίνεται πρώτη φορά για τους παίκτες και τα στελέχη της πρωταθλήτριας ομάδας της Γερμανίας. Τους εργαζόμενους υποδέχτηκαν και συνάντησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της FC Bayern, Oliver Kahn και Andreas Jung. Αργότερα ο Giovane Élber τους ξενάγησε στο προπονητικό κέντρο των 80.000 τετραγωνικών μέτρων, δίνοντας τους μια γεύση από τα παρασκήνια των πρωταθλητών Γερμανίας. Η Pia Hackner από το τμήμα Τεχνικής Ανάπτυξης της Audi δήλωσε: «Οι φίλοι μου και εγώ βρισκόμαστε συχνά στις κερκίδες του Allianz Arena, όμως το να βλέπεις τους παίκτες από κοντά είναι μια μοναδική εμπειρία και θα μου μείνει αξέχαστη».

Η Audi υποστηρίζει την FCBayern Μονάχου από το 2002

Οι παίκτες και τα στελέχη της FCBayern οδηγούν τώρα τα premium πλήρως ηλεκτρικά Audi RS e-tron GT1, Audi Q4 e-tron και Audi e-tron Sportback ως εταιρικά αυτοκίνητα. Κατά την παράδοση των αυτοκινήτων παρουσιάστηκε και το πρωτότυπο Audi RSe-tron GT1 FCBayern με μοναδικό επετειακό χρωματισμό προς τιμή της συμπλήρωσης 20 ετών συνεργασίας. Το μπροστινό μέρος και η οροφή είναι ντυμένα με αυτό το μοτίβο σα να φορούν μια «επετειακή φανέλα» της ομάδας, ενώ ιδιαίτερη πινελιά στο πίσω μέρος δίνει το έμβλημα της FCBayern Μονάχου που φιλοξενείται εκεί.

Κάθε χρονιά τιμάται ως κάτι ξεχωριστό και έχει την δική της ιδιαίτερη θέση σε ένα χρονοδιάγραμμα που είναι διαμορφωμένο σε στυλ διαμαντιού και έχει κόκκινη απόχρωση σε μαύρο φόντο.

Η Audi υποστηρίζει την πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα της Γερμανίας από το 2002, ενώ είναι μέτοχος της FCBayern München AG από το 2011. Το 2021 η Audi ξεκίνησε να υποστηρίζει και τη γυναικεία ομάδα της FCBayern. Ο επικεφαλής της Audi, Henrik Wenders τονίζει: «Αυτή η συνεργασία δείχνει πώς δύο ισχυρά ονόματα διαμορφώνουν το μέλλον. Όταν η φαντασία και το πάθος ενώνονται έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλα επιτεύγματα. Αυτό είναι που ενώνει την FCBayern και την Audi».

Ο Oliver Kahn, Διευθύνων Σύμβουλος της FC Bayern Μονάχου δήλωσε: «Η FC Bayern είναι τυχερή που έχει την Audi στο πλευρό της ως αξιόπιστο συνεργάτη για περισσότερα από 20 χρόνια. Μας ενώνει το γεγονός πως προσπαθούμε συνεχώς για την τελειότητα και σκεφτόμαστε πάντα μπροστά – όπως για παράδειγμα σε ότι αφορά την κινητικότητα. Κοινός στόχος μας είναι να παραμείνουμε στο δρόμο της επιτυχίας με την Audi και στο μέλλον».

Μαζί στο δρόμο για το ηλεκτρικό μέλλον

Η Audi προανήγγειλε το ηλεκτρικό της μέλλον πριν από περίπου τέσσερα χρόνια με το Audi e-tron. Έκτοτε, η εταιρεία ακολουθεί με συνέπεια τον οδικό χάρτη του εξηλεκτρισμού και σήμερα διαθέτει ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο με οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα. Μέχρι το 2026 αυτά θα ξεπερνούν τα 20, ενώ ξεκινώντας από εκείνη τη χρονιά η Audi θα παρουσιάζει μόνο πλήρως ηλεκτρικά νέα μοντέλα στην παγκόσμια αγορά.

Μαζί με την FC Bayern, η Audi αυξάνει την ευαισθητοποίηση γύρω από τη προοδευτικότητα της ηλεκτρικής κινητικότητας. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η FCBayern και η Audi ξεκίνησαν μαζί το ταξίδι προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Έκτοτε, ο στόλος του συλλόγου είναι συνεχώς εξηλεκτρισμένος. Πολλά από τα στελέχη της ομάδας και του συλλόγου βρίσκονται πλέον στο δρόμο με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σε αυτό το στόλο προστίθεται και το ολοκαίνουργιο Audi Q8 e-tron, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα στις 9 Νοεμβρίου.

Handover of the cars to the players of FC Bayern München with German international Serge Gnabry.

Ως το κορυφαίο μοντέλο στη γκάμα των ηλεκτρικών SUV και crossover της Audi παραθέτει μια συνολικά βελτιστοποιημένη προσέγγιση και φιλοσοφία οδήγησης με βελτιωμένη αεροδυναμική, υψηλότερη απόδοση φόρτισης και αυξημένη χωρητικότητα μπαταρίας.

Δελτίο τύπου Audi

Contact Us