Απολαύστε υπεύθυνα: Alfa Romeo 155 V6 Ti DTM vs Mercedes C-Class DTM (video)

Απολαύστε υπεύθυνα: Alfa Romeo 155 V6 Ti DTM vs Mercedes C-Class DTM (video)

ξεχασμένοι ήχοι μιας άλλης εποχής

Ήχοι μιας όχι και τόσο παλιάς εποχής. Ειδικά για τους σημερινούς 40άρηδες, η δεκαετία του ’90 ήταν αυτή που τους (μας) άνδρωσε αυτοκινητικά και μας έκανε να αγαπήσουμε κάθε τι που έχει πάνω του τέσσερεις τροχούς. Ήταν η δεκαετία του Senna, έστω τα πρώτα χρόνια της, του Schumacher αλλά και του Colin McRae και του Tommi Makinen. Αλλά πέρα από τους σπουδαίους οδηγούς-θεούς, ήταν και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα αυτής της εποχής που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία!

Williams-Renault FW14, Ferrari F2000 και το εμβληματικό Subaru Impreza WRC ήταν μόνο μερικά από αυτά. Αλλά όχι μόνο αυτά! Βλέπετε, τότε που δεν υπήρχε το ETCR και τα…αθόρυβα Extreme-E μαζί με την “ετοιμοθάνατη” Formula E, υπήρχε και το Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, το γνωστό μας DTM! Εκεί, στα μέσα των ’90s πραγματικά συγκεντρωνόταν η αφρόκρεμα των κατασκευαστών αλλά και των καλύτερων οδηγών! BMW, Alfa Romeo, Mercedes, Opel είναι κάποια από τις γνωστές εταιρίες που αναμετρούνταν. Άλλωστε ο τίτλος του πρωταθλητή στο DTM εκείνη την εποχή ήταν ο δεύτερος στην άτυπη ιεραρχία μετά από αυτόν της Formula 1.

Και μεταξύ των εξωτικών αγωνιστικών υπήρξαν και οι πρωταγωνιστές του video μας. Η εξωπραγματική Alfa Romeo 155 V6 Ti DTM και το…alter ego της, η πανίσχυρη Mercedes C-Class DTM. Και τα δύο αυτοκίνητα, στο πρωτάθλημα του 1994, κινούνταν από έναν ατμοσφαιρικό V6 κινητήρα 2.5 λίτρων με την απόδοση να πλησιάζει τους 400 με 420 ίππους και το όριο περιστροφής τους να αγγίζει τις 12.000 στροφές/λεπτό!

Δείτε και τα δύο αγωνιστικά να κινούνται στην πίστα της Monza (εκεί που τους αρμόζει) και απολαύστε τη μουσική πανδαισία των V6 να “τσιρίζουν” στα κόκκινα!

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us