Νέο Ariel Nomad με 335 ίππους

Νέο Ariel Nomad με 335 ίππους

Joy Machine παντός εδάφους

H Ariel, η μικρή αυτή βιομηχανία κατασκευής οχημάτων, έχει στην γκάμα της δύο τετράτροχα απόλυτης οδηγικής απόλαυσης. Το Atom και το Nomad. To πρώτο το γνωρίζουμε καλά, καθώς είναι ένα όπλο για την πίστα και για κάποιους σκληρούς και λίγο μαζοχιστές και για το δρόμο.

Το δεύτερο όμως δημιούργημα της βρετανικής εταιρείας, που κάλλιστα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και το SUV της γκάμας για να είμαστε της μόδας, έχει το πλεονέκτημα να πηγαίνει παντού.

Το Nomad, έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Atom αλλά είναι ψηλότερο με buggy χαρακτήρα και πάρα μα πάρα πολύ γρήγορο και στο χώμα.

Τώρα, η Ariel ετοίμασε με μία πιο γρήγορη έκδοση του ψηλού της οχήματος και πρόσθεσε ένα R στο όνομα του και όχι άδικα καθώς κρύβει στα σπλάχνα του ένα Type R κινητήρα.

Το Nomad R φοράει τον κινητήρα από το παλιό Honda Type R και χάρη στην τοποθέτηση ενός κομπρέσορα της Ariel αποδίδει 335 ίππους και 330 Nm ροπής.

Το ελαφρύ αμάξωμα του χρειάζεται μόλις 2,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χλμ/ώρα από στάση και η τελική αγγίζει τα 195 χλμ/ώρα.

Η δύναμη φυσικά μεταδίδεται στον πίσω άξονα και καλούνται να την διαχειριστούν οι τροχοί των 18 ιντσών. Το εξατάχυτο αγωνιστικό κιβώτιο της Sadev προέρχεται από το Atom 3.5R και ανεβάζει ταχύτητες σε 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου και κατεβάζει σε 50 χιλιοστά του δευτ.

Και στους δύο άξονες υπάρχουν τετραπίστονα φρένα της Alcon όπου υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της δύναμης ανάλογα το τερέν.

Ο κατάλογος περιέχει επίσης, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για μέγιστη απόδοση.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω έχουν ένα κόστος που λίγοι θα διέθεταν για ένα τέτοιο όχημα, αλλά ευτυχώς για την Atom υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν να ξοδεύουν. Έτσι, τρεις τυχεροί έχοντες, έδωσαν 64.000 λίρες Αγγλίας ή 70.000 ευρώ για ένα Nomad R και δυστυχώς έχουν απομείνει άλλα 2 καθώς μόνο 5 θα βγουν στην παραγωγή.

Τα αξίζει δε λέω, αλλά ευτυχώς που για εμάς, υπάρχουν φθηνότερα αντρικά παιχνίδια για το χώμα.

Γράφει ο Θανάσης Τζιόβας

Contact Us