Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 20 Ιουνίου

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση

Γεγονότα, άνθρωποι και μηχανές, εφευρέσεις και κανόνες που σημάδεψαν την αυτοκίνηση

20 Ιουνίου

1904

Σαν σήμερα, πριν από 113 χρόνια, ιδρύθηκε η Association Internationale des Automobile Clubs Reconnus (AIACR), σήμερα γνωστή ως Federation Internationale de l’Automobile (FIA).

H Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, δημιουργήθηκε για να αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των αυτοκινητιστικών οργανώσεων.

σαν σήμερα

Σήμερα είναι η ανώτατη αρχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση της Formula 1, του WRC και πολλών ακόμα αυτοκινητιστικών διοργανώσεων. H έδρα της FIA βρίσκεται στην Place de la Concorde 8 στο Παρίσι.

1952

Στις 20 Ιουνίου του 1952, απεβίωσε, ύστερα από το σοβαρό τραυματισμό σε αγωνιστικό ατύχημα στο Μονακό, ο Ιταλός οδηγός Luigi Fagioli.

σαν σήμερα

Ο Fagioli, μπορεί να μη κατέκτησε κάποιο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Formula 1, αλλά κατέχει το δεύτερο καλύτερο ποσοστό, 85,71%, αγώνων που έτρεξε και πόντιουμ, καθώς στους 7 αγώνες που πήρε μέρος ανέβηκε 6 φορές στο βάθρο, ενώ είναι και ο μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός που κέρδισε GP της Formula 1, σε ηλικία 53 ετών.

2007

Στο εργοστάσιο της Bosch, που βρίσκεται στο Bamberg της Γερμανίας, κατασκευάστηκε το μπουζί υπ’ αριθμόν, 10 δισεκατομμύρια. Υποθετικά μιλώντας, αν μπορούσαμε να κάνουμε μία αλυσίδα και να ενώσουμε όλα τα μπουζί μαζί, θα είχε μήκος περίπου, 560.000χλμ.

Διαβάστε επίσης:
Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 18 Ιουνιου
Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 19 Ιουνιου

Contact Us