Πωλείται Lamborghini Diablo GT, ένα όνειρο για λίγους

Πωλείται Lamborghini Diablo GT, ένα όνειρο για λίγους

άπιαστο για τους περισσότερους

Αν και εσείς περάσατε την εφηβεία σας την δεκαετία των ’90s, τότε σίγουρα είχατε μια αφίσα της Lamborghini Diablo στο δωμάτιο σας. Ειδικά αν θέλατε να ξεχωρίζετε από το σωρό με τη Ferrari, επιλέγατε την εταιρία από την Σαντ Άγκατα, όπως και εμείς.

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα, σε έναν εικονικό κόσμο, να αγοράσετε μια Diablo. Να πραγματοποιήσετε το παιδικό σας απωθημένο. Και όχι ¨οποιαδήποτε” Diablo, αλλά την σπέσιαλ έκδοση GT.

Αν δεν την έχετε ακουστά, δεν σας αδικούμε αφού κατασκευάστηκαν μόλις 80 αντίγραφα, εκεί γύρω στο 1998. Η Diablo GT ήταν προσανατολισμένη για χρήση στην πίστα αν και φυσικά επρόκειτο για ένα κανονικό street legal αυτοκίνητο.

Εννοείται πώς η GT είχε δεχτεί τις περιποιήσεις των τεχνικών της Lambo. Το καπό είναι κατασκευασμένο από carbon και έχει επανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα. Πίσω ο στάνταρ διαχύτης έλαμπε δια της απουσίας του. Στη θέση του, υπάρχει μια “φτερούγα” από ανθρακόνημα όπου φιλοξενεί και την διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Οι διαιρούμενες αλουμινένιες ζάντες έρχονται από την OZ Racing δένοντας αρμονικά με την εξωπραγματική εικόνα της Diablo GT.

Ο κινητήρας παραμένει ο κλασικός υπέροχος ατμοσφαιρικός V12 αλλά έχει αναβαθμιστεί. 575 ίπποι και 630 Nm ροπής από 6.0 λίτρα αντί 529 ίππων και 605 Nm ροπής από τη “στάνταρ” Diablo. Δεν το λες και άσχημο….

Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά εκεί που πρέπει, στους πίσω τροχούς, Φανταστείτε τώρα να κουμαντάρετε τα 575 άλογα μέσω του 5-τάχυτου χειροκίνητου σασμάν της Diablo GT και ο V12 να ουρλιάζει στην πλάτη σου! Και όλα αυτά χωρίς ηλεκτρονικά, προστασίες και “μπλιμπλίκια” να σε ζαλίζουν. Και κυρίως χωρίς το άγχος κανενός…infotainment!

Και επειδή τα όνειρα είναι τζάμπα και το καλοκαίρι είμαστε πιο…ρομαντικοί, εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται…

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us