Άδοξο τέλος για τη φετινή σαιζόν στο WRC;

Άδοξο τέλος για τη φετινή σαιζόν στο WRC;

σε άγνωστα νερά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ

Τελικά φαίνεται πως αυτός ο κορωνοιός δεν θα μας αφήσει ήσυχους. Τουλάχιστον έτσι όπως το νομίζαμε. Από ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει και δεν είναι κάτι παροδικό όπως νομίζαμε. Ή όπως μας το παρουσιάζουν, πείτε το όπως θέλετε…

Το άσχημο όμως είναι οτι ο ιός δεν χτυπά μόνο την υγεία και την οικονομία αλλά χτυπά και τα αγαπημένα μας motorsport. Και μπορεί κάποιοι να πουν “τι μας λες για αυτοκίνητα και αγώνες μπροστά στην υγεία” αλλά εμείς εδώ ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο θέμα και αυτό σχολιάζουμε.

Και μπορεί ο “πολύς” Chase Carey της Formula 1 να δήλωσε οτι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει σίγουρα, ακόμη και αν βρεθεί θετικό κρούσμα κορωνοιού τον επόμενο μήνα στην Αυστρία, αλλά στο αγαπημένος μας WRC τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε οτι ακυρώνεται και ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία που ήταν προγραμματισμένος για τις 3 Σεπτεμβρίου. Αυτός είναι ο 5ος γύρος που ακυρώνεται και το πρωτάθλημα αρχίζει να φαίνεται…χλωμό.

Προηγήθηκαν τα ράλλυ Αργεντινής, Πορτογαλίας, Σαρδηνίας, Σαφάρι και Φιλανδίας. Μάλιστα το τελευταίο δεν θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια!

Με δεδομένο οτι οι ομάδες δεν σκοπεύουν να ταξιδέψουν μέχρι την Ιαπωνία λόγω μεγάλου κόστους, απομένουν μόλις 3 αγώνες για την ολοκλήρωση της σαιζόν! Και αυτό αν δεν ακυρωθεί κάποιος από τους εναπομείναντες σε Τουρκία, Γερμανία και Αγγλία.

Το σίγουρο είναι χρειάζεται επαναπρογραμματισμός και σχεδίαση όλου του καλενταριού από την αρχή. Και μιλάμε για την επόμενη χρονιά του 2021. Άλλωστε με μόλις 3 αγώνες να έχουν ολοκληρωθεί φέτος δεν νομίζουμε οτι αξίζει να στεφθεί κάποιος πρωταθλητής.

Για το 2021, ίσως είναι ευκαιρία ο θεσμός να επιστρέψει κυρίως στην Ευρώπη παρ’ όλο την παγκόσμια εμβέλεια του. Αύξηση αγώνων στη Γηραιά Ήπειρο με επιλεκτικούς αγώνες στις άλλες ηπείρους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι ανέκαθεν ο κορμός του WRC ήταν στην Ευρώπη με το ERC παλιότερα να συγκεντρώνει ορδές “τρελαμένων” θεατών στα βουνά.

Και εδώ κολλάει το δικό μας Ακρόπολις….Σίγουρα το Ράλλυ Μεξικό και η El Chocolate δεν έχει κάτι να μας πει σε σχέση με Καρούτες ή και Πίσσια αν θέλετε…

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us