Το νέο ηλεκτρικό Ford F-150 Lightning

Το νέο ηλεκτρικό Ford F-150 Lightning

Με έως 563 hp ισχύς και 480 χλμ αυτονομία

H Ford παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό F-150 που το συνοδεύει η ονομασία Lightning. To όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο μπήκε στην ηλεκτρική εποχή και στην συγκεκριμένη έκδοση “απέβαλε” τους θυριώδεις κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Δύο ηλεκτροκινητήρες είναι μοιρασμένη στους άξονες και η ισχύς ξεκινάει από τα 426 hp και τα φτάνει τα 563 hp στην πιο δυνατή έκδοση με την ροπή να είναι στα 1.050 Nm ανεξαρτήτως έκδοσης.

Αν και το F-150 δεν το παίρνεις για τις επιδόσεις του, για τα πρώτα 100 χλμ/ώρα από στάση χρειάζεται μόλις 4,5 δευτ. και η αυτονομία ξεκινάει από τα 370 χλμ με την μικρή μπαταρία και τα 482 με την μεγάλη μπαταρία.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος των μπαταριών του, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος στο σπίτι σας, μπορεί να το τροφοδοτήσει με ενέργεια για τρεις μέρες.

Ο πιο πολυμορφικός χαρακτήρας του ηλεκτρικού F-150 αποδεικνύεται και από την τοποθέτηση ανεξάρτητης ανάρτησης πίσω που το κάνει πιο πολιτισμένο στην οδήγηση στην άσφαλτο.

To αμερικάνικο pick up θα ξεκινάει στις Η.Π.Α από τις 39.900 δολάρια και θα φτάνει στις πλούσιες εκδόσεις τις 90.000 δολάρια.

Η εμπορική του πορεία αναμένεται αντίστοιχη με αυτών με θερμικό κινητήρα καθώς από την πρώτη κιόλας μέρα η Ford έχει δεχτεί 20.000 προπαραγγελίες.

Για το τέλος, η Ford ετοιμάζει μία ειδική έκδοση του Ranger Raptor για την Ευρώπη που θα παρουσιαστείς τις επόμενες ημέρες και ετοίμασε ένα teaser βίντεο για να μας προϊδεάσει.

Contact Us