Το νέο Fiat Topolino θα πωλείται από 7.500 ευρώ στην Ιταλία

Το νέο Fiat Topolino θα πωλείται από 7.500 ευρώ στην Ιταλία

τέλος του χρόνου ξεκινούν οι πωλήσεις

Μετά το Citroen Ami ήρθε η ώρα και του “αδελφού” Fiat Topolino να λανσαριστεί. Πρόκειται για την πρόταση του πρώην Gruppo στην μικροκινητικότητα. Φυσικά, την ηλεκτρική εκδοχή, όντας η μοναδική για την κίνηση στην πόλη προς το παρόν.

Το Fiat Topolino λοιπόν, παρουσιάστηκε επίσημα πριν από 2 μήνες περίπου τραβώντας τα βλέμματα των απανταχού “electrohead”. Όπως είναι λογικό βασίζεται στο έτερο μικρό ηλεκτρικό του ομίλου Stellantis,το γνωστό μας Citroen Ami. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, το Topolino θα ξεκινά από 7.500€ όντας λίγο ακριβότερο από τη γαλλική πρόταση. Όπως διατείνεται η Fiat, αν κάποιος πληρώσει προκαταβολή 2.600 ευρώ τότε θα αποκτήσει το Topolino με δόση 39€/μήνα επί 48 μήνες. Όσο κοστίζει το μηναίο πάσο στα Ιταλικά ΜΜΕ. Όχι και άσχημα. Όλα αυτά στην Ιταλία βέβαια. Αναμένουμε να δούμε και την τιμή του και στη χώρα μας….

Το Topolino θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις και με στοιχειώδη επίπεδα εξοπλισμού. Θα προσφέρεται με πόρτες ή…χωρίς, πανοραμική οροφή ως έξτρα, ενώ θα διατίθεται με επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, ανεμιστήρα usb για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, φορητό bluetooth ηχείο και…θερμός.

Στα… ηλεκτρικά μέρη, ο μικρός Ιταλός θα κινείται από ένα κινητήρα ισχύος 8 ίππων ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 75 χιλιόμετρα. Καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ηλεκτρικό τετράτροχο όχημα με περιοριστή ταχύτητας στα 45 χλμ/ώρα θα μπορεί να οδηγείται και από παιδιά 14 ετών και άνω. Και φυσικά χωρίς δίπλωμα οδήγησης.

Τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να παραδίδονται στα τέλη του έτους σε Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία. Οι υπόλοιπες χώρες θα πρέπει να περιμένουμε το πρώτο τετράμηνο του 2024.

Αλήθεια, θα σκεφτόσασταν ποτέ την αγορά των Fiat Topolino/Citroen Ami ως μέσο αστικής κίνησης;

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us