Θέλεις μια σπάνια Alfa Romeo 155 Q4; Να η ευκαιρία!

Θέλεις μια σπάνια Alfa Romeo 155 Q4; Να η ευκαιρία!

δεν χάνεται με τίποτα…

Για τους φίλους Alfisti η 155 είναι ένα από τα σημαντικά αυτοκίνητα στην ιστορία της μιλανέζικης φίρμας. Σίγουρα δεν έχει τη δόξα της 33 Stradale ή τη μοναδικότητα της 8C ή της GTV, αλλά έχει και αυτή τα..χαρίσματα της. Θέλετε κάτι η νοσταλγία των ’90s, κάτι οι επιτυχίες στο DTM ή ο Busso κινητήρας που τη συνόδευε σε ορισμένες εκδόσεις, η 155 κουβαλάει και αυτή τη δική της ιστορία.

Το τετράθυρο μεσαίο sedan της Alfa βγήκε στην παραγωγή το 1992 σε μια όχι και τόσο καλή περίοδο για την εταιρία. Επρόκειτο για ένα κλασικό οικογενειακό αυτοκίνητο που όμως σαν γνήσια Alfa τονιζόταν από αρκετές σπορ πινελιές. Οι κινητήρες που της εξόπλιζαν ξεκινούσαν από τον γνώριμο 4-κύλινδρο Twin Spark κινητήρα 1.7 και 2.0 λίτρων και έφτανε έως τον πανίσχυρο V6 Busso 2.5 λίτρων.

980

Ενδιάμεσα όμως σε όλες τις εκδόσεις υπήρχε και μια που ξεχώριζε, όχι μόνο απο τις επιδόσεις της αλλά κυρίως χάρις στην τετρακίνηση που τη χαρακτήριζε. H Alfa Romeo 155 Q4 ήταν εξοπλισμένη με 16-βάλβιδο turbo μοτέρ 2.0 λίτρων προερχόμενος απευθείας από τη Lancia Delta Integrale.

Η αρχή του…κακού

Αυτό το “θεϊκό” μοτέρ με τα 192 άλογα της Lancia είναι από μόνο του ένας λόγος για να αγοράσουμε την 155 της δημοπρασίας, τουλάχιστον για εμάς που είμαστε φίλοι της πάλαι ποτέ θρυλικής εταιρίας! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…

Η γνωστή ιστοσελίδα Artcurial έχει βγάλει προς πλειστηριασμό μια πραγματικά ελάχιστα χρησιμοποιημένη Alfa 155 Q4 και μας…έχει πάρει τα μυαλά! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή η 155 είναι μοντέλο του 1992, έχει αλλάξει χέρια μόλις μια φορά το 2004 και έζησε όλη της τη “ζωή” στη Γαλλία. ‘Οσο για τα χιλιόμετρα της, στο οδόμετρο γράφει μόλις 92.000!

Σύμφωνα με τον πωλητή. η 155 Q4 δεν έχει υποστεί καμία σοβαρή αβαρία ενώ το service της υπήρξε σχολαστικό. Παράλληλα, έχει βαφτεί εκ νέου για να επανέλθει στο αρχικό της χρώμα.

Η τιμή που αναμένεται να πωληθεί η συγκεκριμένη Alfa 155 Q4 αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 10.000€ και 15.000€. Για εμάς φαντάζει απόλυτα λογική δεδομένου οτι θα απολαμβάναμε ένα διαχρονικό και σπουδαίο youngtimer αυτοκίνητο. Όσοι πιστοί σπεύσατε!

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us