Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια από τους δρόμους του Παρισιού

Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια από τους δρόμους του Παρισιού

Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στα πατίνια λόγω ατυχημάτων

Με την διαδικασία του δημοψηφίσματος οι κάτοικοι του Παρισιού αποφάσισαν να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις με τις εταιρείες που νοικιάζουν ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη τους. Ο λόγος τα ολοένα και αυξανόμενα ατυχήματα που προκαλούν οι χρήστες τους καθώς δεν τηρούν τον Κ.Ο.Κ. αλλά ούτε και φοράνε κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας.

Στο Δημοψήφισμα πήρε μέρος μόνο το 8% των κατοίκων της Γαλλικής Πρωτεύουσας παρόλα αυτά το 90% εξ αυτών ψήφισε κατά της χρήσης τους ή καλύτερα κατά της δυνατότητας ενοικίασης.

Τα ατυχήματα μεταξύ πατινιών με αυτοκίνητα ή πεζούς ήταν καθημερινό φαινόμενο στο Παρίσι αλλά κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην χώρα μας καθώς δεν τηρούνται ούτε τα βασικά από τους οδηγούς τους. Κινούνται ανάποδα στην κατεύθυνση του δρόμου, κινούνται μέσα στους δρόμους ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, το κράνος είναι σπάνιο φαινόμενο και πολλές φορές οι οδηγοί είναι ανήλικοι. Οι μικροκινητικότητα έχει τα οφέλη της αλλά χρειάζεται ένα σαφές νομοθετικό πλαίσιο και κυρίως η αστυνόμευση του για μπει μια τάξη καθώς η απαγόρευση δεν συμφέρει κανέναν.

Contact Us