Αποκαλύφθηκε το “Χάος”

Αποκαλύφθηκε το “Χάος”

To πρώτο ελληνικό υπεραυτοκίνητο

Μετά το χάος των τελευταιων μηνών με τους σχολιασμούς στα social media σχετικά με την ύπαρξη ή όχι του Chaos (Χάος) η SP Automotive παρουσίασε το δημιούργημά της.

Η εταιρεία του Σπύρου Πανόπουλου θέλει να κατακτήσει τον κόσμο των υπεραυτοκινήτων καταρρίπτωντας όλα τα ρεκόρ όπως της μέγιστης ταχύτητας (500+ χλμ με χορηγό την Red bull), του γύρου στο Nurburgring και των 400 μέτρων (7.5 δευτ. σύμφωνα με την εταιρεία).

Το “Χάος” θα είναι διαθέσιμο με έναν V10 κινητήρα twin turbo 4.0 λίτρων που θα αποδίδει στην βασική έκδοση 2.077 ίππους και 1.389 Nm ροπής και στην Zero Cravity έκδοση 3.107 ίππους και 1.984 Nm ροπής.

Για το σπριντ των 0-100 χλμ/ώρα το “μικρό” θα χρειάζεται 1,9 δευτερόλεπτα και 7,9 δευτ. για τα 400 μέτρα ενώ το “μεγάλο” μόλις 1,55 δευτ. για τα 100 χλμ/ώρα και 7,5 δευτ. για τα 400 μέτρα.

Το Chaos διαθέτει κορυφαία αεροδυναμική και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, θέλουν να σπάσουν το φράγμα των 500χλμ/ώρα για αυτοκίνητο παραγωγής.

Η ισχύς του κινητήρα θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Τιτάνιο, μαγνήσιο, κάρμπον, αλουμίνιο καθώς και τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των διαφόρων μερών του κινητήρα, του σώματος καθώς και των φρένων.

Η τιμή του βέβαια είναι χαοτική καθώς η βασική έκδοση θα ξεκινάει από τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ και θα φτάνει τα 12,4 εκατομμύρια ενώ η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 20 μονάδες.

Εμείς ελπίζουμε και του ευχόμαστε να καταφέρει όλους τους στόχους που έχει βάλει.

Contact Us