Οι Γιώργος Κεχαγιάς και Χρήστος Κουζιώνης στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Οι Γιώργος Κεχαγιάς και Χρήστος Κουζιώνης στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Στα πηδάλια του Skoda Fabia Rally2 evo

To Ράλλυ Ακρόπολις αποτελούσε ανέκαθεν την μεγάλη γιορτή του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, γεγονός που ενισχύθηκε περαιτέρω από το 2021, όταν επανήλθε στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC).Η φετινή εκδοχή διαθέτει ένα ακόμη αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό, αφού συμπίπτει με την συμπλήρωση 70 ετών ιστορίας του εμβληματικού αγώνα, στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρξουν πολλές εορταστικές εκδηλώσεις.Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα πραγματοποιηθεί σε φθινοπωρινή ημερομηνία και πιο συγκεκριμένα, στις 7-10 Σεπτεμβρίου. Η On Sale Rally Team και το πλήρωμά της, Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης, δε θα μπορούσαν να απουσιάσουν από το πιο σημαντικό ραντεβού της χρονιάς.Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της On Sale Rally Team και του οδηγού της, Γιώργου Κεχαγιά με το Skoda Fabia Rally2 evo, πίσω από το τιμόνι του οποίου τερμάτισε στην πρώτη ελληνική θέση, το 2021.


Ο συνοδηγός Χρήστος Κουζιώνης, βρίσκεται παραπλεύρως του Πρωταθλητή Ελλάδος Ράλλυ Χώματος 2019 από την αρχή της σεζόν. Πέραν της γενικής κατάταξης και εκείνης μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων, οι Γιώργος Κεχαγιάς και Χρήστος Κουζιώνης θα ενταχθούν και στο WRC2, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αγωνιζόμενους με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2, στο οποίο συμμετέχουν κορυφαία ονόματα.Ο αγώνας Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, το επίκεντρο θα βρίσκεται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Π.Ε.Λ.), στην καρδιά της Φθιώτιδας.


Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου με shakedown στην περιοχή της Λαμίας, προτού τα αυτοκίνητα μεταφερθούν στην Αθήνα, για την διαδικασία εκκίνησης.
Λόγω και των εορτασμών των 70 ετών ιστορίας, η εκκίνηση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα δοθεί το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου σε εμβληματικό φόντο, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.Αμέσως μετά, τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε μια εντυπωσιακή, όπως αναμένεται, ασφάλτινη υπερειδική διαδρομή μήκους 1,48 χλμ. στην Πλατεία Νερού, προτού κατευθυνθούν προς το Λουτράκι Κορινθίας, για διανυκτέρευση.

Η Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει 5 γνωστές ειδικές διαδρομές (Λουτράκι δύο φορές, Πίσια, Λιβαδειά, Ελάτεια) μήκους 101,98 αγωνιστικών χιλιομέτρων, χωρίς όμως ενδιάμεσο σέρβις, γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο απαιτητική.
Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου είναι η μεγαλύτερη ημέρα του αγώνα, με 3 εκ των πιο φημισμένων ειδικών διαδρομών του Ακρόπολις (Παύλιανη, Καρούτες, Ελευθεροχώρι) να διεξάγονται από δύο φορές, έχοντας συνολικό μήκος 141,52 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Ο επίλογος θα γραφτεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, με 3 ειδικές διαδρομές (Ταρζάν, Γραμμένη δύο φορές), μήκους 62,71 χιλιομέτρων. Συνολικά, το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 307,69 αγωνιστικών χιλιομέτρων.


Το πλήρωμα

Γιώργος Κεχαγιάς: Από τους κορυφαίους οδηγούς ράλλυ των τελευταίων ετών, ο Γιώργος έχει επιδείξει σημαντικά κατορθώματα στην πορεία του. Έκανε ντεμπούτο το 2004, ενώ για περισσότερα από 10 χρόνια διακρίθηκε σε αγώνες Ταχύτητας και Αναβάσεων, θεσμούς όπου αναδείχθηκε Πρωταθλητής με Ford Sierra RS 500.Η πρώτη του εμφάνιση στα ράλλυ έγινε το 2014, ενώ πήρε το βάπτισμα πυρός σε χωμάτινη επιφάνεια το 2017.Με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ράλλυ το 2019, εντάχθηκε σε μια πολύ κλειστή ομάδα οδηγών, οι οποίοι έχουν κατακτήσει τίτλους σε Ράλλυ, Αναβάσεις και Αγώνες Ταχύτητας, επίτευγμα με ιδιαίτερη αγωνιστική αξία. Το 2021, τερμάτισε στην πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με το Skoda Fabia Rally2 evo της On Sale Rally Team.
Ημερομηνία γέννησης: 3 Οκτωβρίου 1985
Ντεμπούτο στους αγώνες: 2004 (Αγώνες Ταχύτητας με Ford Sierra RS 500)
Ντεμπούτο στα ράλλυ: 2014 (Παλάδιο με Ford Escort WRC)
Τίτλοι: Πρωταθλητής Ελλάδος Ράλλυ 2019, Πολυπρωταθλητής Αναβάσεων και Ταχύτητας
Συμμετοχές στο Ακρόπολις: 4 (2017, 2018, 2021, 2022)

Χρήστος Κουζιώνης
: Ιδιαίτερα έμπειρος συνοδηγός, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο δεξί κάθισμα ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου το 2003.Έχοντας συμπληρώσει 20 χρόνια στην αγωνιστική δράση, ο Χρήστος έχει συμμετάσχει τόσο σε ασφάλτινα όσο και σε χωμάτινα ράλλυ, εντός και εκτός Ελλάδος.Φέτος, συνεργάζεται για πρώτη χρονιά με τον Γιώργο Κεχαγιά, ενώ κατά το παρελθόν έχει βρεθεί παραπλεύρως οδηγών όπως οι Λάμπρος Αθανασούλας, Μάκης Θεργιάκης, Νάσος Δασκαλόπουλος, Νίκος Ζακχαίος, Σωτήρης Οικονόμου κ.α.
Ημερομηνία γέννησης: 15 Ιανουαρίου 1978
Ντεμπούτο στα ράλλυ: 2003 (Σπριντ Κορίνθου)
Συμμετοχές στο Ακρόπολις: 4 (2009, 2013, 2014, 2021)


Το αυτοκίνητο: Skoda Fabia Rally2 evo
Μήκος: 3.999 χλστ.
Πλάτος: 1.820 χλστ.
Κινητήρας: 1.620 κ.εκ., 4κύλινδρος τούρμπο (βενζίνη) άμεσος ψεκασμός
Ισχύς: 290 ίπποι
Ροπή: 425 Nm
Μετάδοση: 5τάχυτο σειριακό κιβώτιο, τετρακίνηση
Ανάρτηση: McPherson εμπρός και πίσω
Διαφορικά: Μηχανικά εμπρός και πίσω
Φρένα: Δισκόφρενα 300 χλστ., πλάτος 32 χλστ.
Τροχοί: 7” x 15”, ελάχιστο βάρος 8,6 κιλά
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 82,5 λίτρα
Ελάχιστο βάρος αυτοκινήτου: 1.230 κιλά
Το αγωνιστικό βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής Skoda Fabia 3ης γενιάς

Contact Us