Ο “Αρλεκίνος” της VW επιστρέφει!

Ο “Αρλεκίνος” της VW επιστρέφει!

σε μία one-off δημιουργία του Polo στην Ολλανδία

Ίσως πολλοί να μην θυμούνται την ειδική έκδοση του VW Polo πίσω στο 1994 με την κωδική ονομασία Harlequin ή Αρλεκίνος στα ελληνικά. Επρόκειτο στην ουσία για επίδειξη του γκρουπ επάνω στο νέο, εκείνης της εποχής, κατασκευαστικό πρότυπο με την ονομασία Baukasten.

Τί σήμαινε αυτό; Πολύ απλά η VW είχε υιοθετήσει εκείνη την περίοδο μια φιλοσοφία παραγωγής που στηριζόταν σε 4 πελατοκεντρικούς πυλώνες. Οδήγηση, εξοπλισμός, επιλογές και χρώμα. Και όλα αυτά φυσικά για να έρθει πιο κοντά στους υποψήφιους πελάτες της. Έτσι, το κόκκινο χρώμα αντιπροσώπευε τις επιλογές, το πράσινο το χρώμα, το μπλε την οδήγηση και το κίτρινο τον εξοπλισμό.

Για να οπτικοποιήσει την όλη ιδέα της και να γίνει πιο κατανοητή η VW κατασκεύασε 20 Polo συναρμολογημένα τυχαία με ξεχωριστά χρωματισμένα πάνελ. Για κάθε Polo Harlequin απαιτούνταν 4 μονόχρωμα Polo από τα οποία έπαιρναν το κάθε κομμάτι για να συνθέσουν αυτό το πολύχρωμο παζλ.

Η επιτυχία όμως αυτό του ιδιαίτερου Polo ξεπέρασε τις προσδοκίες και έτσι οι Γερμανοί αποφάσισαν να κατασκευάσουν συνολικά 3.806 Harlequin τα οποία έγιναν αμέσως ανάρπαστα. Μάλιστα τα πρώτα 1.000 συνοδεύονταν και από αντίστοιχο πιστοποιητικό και ένα συλλεκτικό μπρελόκ. Αν αποφάσιζες να παραγγείλεις ένα από αυτά, φυσικά και δεν μπορούσες να διαλέξεις το χρωματικό συνδυασμό και απλώς περίμενες με αγωνία τι θα σου τύχει! Ενδιαφέρον αν μη τί άλλο…

Τώρα και μετά από 25 χρόνια η VW Ολλανδίας αποφάσισε να ετοιμάσει ένα νέο Polo και να το ντύσει με τα όμορφα χρώματα του “Αρλεκίνου” θέλοντας να τιμήσει την ξεχωριστή αυτή έκδοση. Και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ιδιαίτερο και θέλαμε, ακόμη και…κομψό.

Προσωπικά δεν θα λέγαμε όχι να κυκλοφορήσουμε με ένα τέτοιο όχημα. Άλλωστε, με τα τόσα δυσάρεστα γεγονότα του τελευταίου χρόνου, σίγουρα χρειαζόμαστε λίγο χρώμα στη ζωή μας. Εσείς θα προτιμούσατε ένα τόσο ιδιαίτερο αυτοκίνητο ή θα διαλέγατε τα κλασικά και σίγουρα χρώματα της αγοράς;

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us