Νέο Rimac Nevera με 1.914 hp

Νέο Rimac Nevera με 1.914 hp

To ταχύτερο αμάξι παραγωγής στον κόσμο στο 400 άρι

Η Rimac ήρθε με πολύ ταχύτητα στον κόσμο των ηλεκτρικών supercars και τη γνωρίσαμε μέσα από τα C_One και C_Two concept αλλά ακόμα περισσότερο μετά το ατύχημα του Richard Hammond.

H εταιρεία από την Κροατία, στην οποία έχουν επενδύσει και μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Porsche, παρουσίασε το πρώτo αυτοκίνητο παραγωγής της που το ονόμασε Nevera.

Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο φοράει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.914 hp και 2.360 Nm ροπής και σύμφωνα με την Rimac χρειάζεται μόλις 1.97 δευτ. για να επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα από στάση.

Το διθέσιο όχημα φιλοδοξεί να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο 400άρι καθώς για να το ολοκληρώσει χρειάζεται μόλις 8,6 δευτ. και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 412 χλμ. Για τα 0-300 χλμ/ώρα το χρονόμετρο θα γράψει 9,3 δευτ.

Ο αεροδυναμικός συντελεστής της “Μεσογειακής καταιγίδας” απ όπου δανείζεται το όνομα της είναι στο Cd 0.30 και η κατανομή βάρους 48 εμπρός 52 πίσω.

Και από που παίρνει αυτή την ενέργεια το βάρους 2.150 κιλών όχημα με το κάρμπον μονοκόκ σασί; Η Rimac τοποθέτησε μπαταρία των 120 kWh και σύμφωνα με την ίδια θα μπορεί να διανύσει απόσταση 550 χλμ μέχρι να ξαναχρειαστεί να μπει στη πρίζα αλλά μάλλον όταν το πόδι είναι βαρύ αυτό θα γίνει πολύ πιο γρήγορα.

Βέβαια με μια μικρή αναμονή των 20 λεπτών σε κάποια πρίζα ταχείας φόρτισης θα ανακτήσει το 80% της αυτονομίας του.

Τέλος, η Nevera θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 150 μονάδων με το κόστος κάθε μίας να αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ και οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις GT, Signature, Timeless και μία έξτρα Bespoke όπου θα μπορούν να την φερουν στα γούστα τους.

Ακόμα δε βγήκε τα έβαλε και με τη Ferrari SF90 Stradale (δες εδώ)

Contact Us