Νέο ηλεκτρικό Volvo EM90

Νέο ηλεκτρικό Volvo EM90

Το πρώτο μίνιβαν από τους “Σουηδούς”

Η Volvo παρουσίασε το EM90, ένα πολυτελές ηλεκτρικό πολυμορφικό μίνιβα. Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση της Σουηδικής εταιρείας στην κατηγορία και λίγο πολύ αυτό οφείλεται στη “μαμά” Geely καθώς πατάει επάνω στο Zeekr009 και η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει από την Κίνα.

To ΕΜ90 διαθέτει χώρο για 6 άτομα σε 3 σειρές καθισμάτων, συρόμενες πόρτες και στις δύο πλευρές και το πολυτελές του σαλόνι μπορεί να μετατραπεί από ένα μίνι σινεμά μέχρι meeting room.

Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μία οθόνη 15.6 ιντσών αλλά υπάρχει και ένα εντυπωσιακό ηχοσύστημα από 21 ηχεία Bowers & Wilkins.

Εξωτερικά αντλεί στοιχεία από τα νέα ηλεκτρικά Volvo, όπως η μάσκα με τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώμα αλλά από εκεί και πέρα είναι μία εικόνα που δε μας έχει συνηθίσει η σουηδική εταιρεία.

Το μήκος του είναι στα 5206χλστ. το πλάτος στα 2024 χλστ και το ύψος στα 1859χλστ. Πατάει επάνω σε τροχούς 19 ή 20 ιντσών, είναι αμιγώς ηλεκτρικό και η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, τουλάχιστον για την ώρα καθώς μπορεί να ακολουθήσουν και τετρακίνητες εκδόσεις.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 268 hp είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και αντλεί ενέργεια από ένα πακέτο μπαταριών 116 kWh και σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα έχει αυτονομία έως 738χλμ.

Τέλος για τα πρώτα 100χλμ/ώρα από στάση, το ηλεκτρικό μίνιβαν θα χρειάζεται μόλις 8,3 δευτ.

Contact Us