Νέο Audi SQ5 Sportback TDI

Νέο Audi SQ5 Sportback TDI

Με 341 ίππους και 700 Nm ροπής

H sportback γκάμα της Audi επεκτείνεται και το SQ5 Sportback είναι το τελευταίο μοντέλο που παρουσιάστηκε με κουπέ σχεδιαστικές γραμμές και καυτές επιδόσεις.

Εξωτερικά το Sportback διαθέτει δυναμικό σχεδιασμό και στον βασικό εξοπλισμό έρχεται με Led προβολείς ενώ στον έξτρα υπάρχουν Matrix Led και δυναμικά φλας.

Στο πίσω μέρος ο διαχύτης φιλοξενεί τις τέσσερις οβάλ επιχριωμένες απολήξεις της εξάτμισης ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας OLED.

Κάτω από το καπό του γερμανικού crossover θα βρίσκεται ο τρίλιτρος V6 πετρελαιοκινητήρας με 341 ίππος ισχύ και 700 Nm ροπής διαθέσιμη μεταξύ 1.750 – 3.250 σ.α.λ.

Το κινητήριο σύνολο έχει δεχτεί αρκετές αναβαθμίσεις όπως, ενισχυμένα έμβολα και αναβαθμισμένο σύστημα ψεκασμού αλλά τεχνολογίες MHEV και EPC. Το MHEV είναι ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V που στη φάση επιβράδυνσης ανακτά έως και 8 kW ισχύος και με την ενέργεια της μπαταρίας μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για 40 δευτερόλεπτα πριν μπει σε λειτουργία ο κινητήρας πετρελαίου.

Το EPC είναι ένας ηλεκτρικός κομπρέσσορας 48 V ο οποίος υποβοηθάει το τούρμπο στην εκκίνηση και στην επιτάχυνση για καλύτερες επιδόσεις.

Ο κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d ISC-FCM και διαθέτει δύο καταλυτικούς μετατροπείς SCR για την μετεπεξεργασία των καυσαερίων, με ψεκασμό διπλής δόσης AdBlue, για περιορισμό των εκπεμπόμενων ρύπων.

Το νέο SQ5 Sportback TDI διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων tiptronic 8 σχέσεων και μόνιμη τετρακίνηση quattro με μεταβαλλόμενη κατανομή ροπής στους δύο άξονες. Στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει και σπορ διαφορικό το οποίο κατανέμει τη ροπή ανεξάρτητα σε κάθε τροχό.

Στο βασικό εξοπλισμό του βρίσκεται το Audi drive select με έξι προφίλ οδήγησης που επεμβαίνει στον κινητήρα στο τιμόνι, στο διαφορικό, στο κιβώτιο ταχυτήτων και στις αναρτήσεις. Στην περίπτωση που ο εξοπλισμός του θα περιλαμβάνει αερανάρτηση, θα είναι διαθέσιμο και ένα έβδομο προφίλ allroad.

Στο εσωτερικό του κυριαρχούν το μαύρο και το σκούρο γκρι, αναλόγως της έκδοσης και στην έκδοση plus το virtual cockpit συνοδεύεται από head-up display.

Το νέο SQ5 TDI αναμένεται και στην Ελλάδα το πρώτο μισό του 2021, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται την περίοδο του λανσαρίσματος.

Contact Us