Νέα Pagani Huayra Tricolore με 829 hp

Νέα Pagani Huayra Tricolore με 829 hp

Σε μόλις 3 αντίτυπα

Οι συστάσεις για τη μοναδικότητα κάθε κατασκευής που έχει την υπογραφή του Horacio Pagani περισσεύουν και το άκουσμα μίας συλλεκτικής έκδοσης φυσικό είναι να τραβήξει ακόμα περισσότερα βλέμματα.

Η ιταλική εταιρεία παρουσίασε την έκδοση Tricolore της Huayra που θα παραχθεί σε μόλις 3 αντίτυπα και το κόστος απόκτησης για κάθε μία αγγίζει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων.

Τί κάνει όμως την έκδοση αυτή τόσο μοναδική και από που δανείζεται το όνομα της, που δεν είναι νέο καθώς το είδαμε για πρώτη φορά πριν περίπου 10 χρόνια με την αντίστοιχη συλλεκτική έκδοση της Zonda Tricolore.

Φέτος το ακροβατικό σμήνος 313° Gruppo Addestramento Acrobatico, Pattuglia Acrobatica Nazionale (Frecce Tricolori) της Ιταλικής πολεμικής αεροπορίας γιορτάζει τα 60 χρόνια παρουσίας στους αιθέρες και με την έκδοση αυτή η Pagani τιμάει την προσφορά τους.

Τα χρώματα και η εμφάνιση της Huayra είναι εμπνευσμένα από τους χρωματισμούς των αεροσκαφών επίδειξης και σε περίοπτη θέση βρίσκεται η τρίχρωμη σημαία της Ιταλίας.

Έργο τέχνης αποτελούν και οι μονομπούλονες ζάντες των 20 και 21 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα όπου μέσα τους “κρύβονται” τα εξαπίστονα φρένα της Brembo με τους κεραμικούς δίσκους.

Στο ρύγχος της Pagani υπάρχει μία όμορφη παρέμβαση καθώς βρίσκεται ένα όργανο μέτρησης της ταχύτητας που συναντάει κανείς μόνο σε αεροπλάνα.

Και το αντίστοιχο όργανο στο εσωτερικό μόνο που το Mach είναι άπιαστο ακόμα και με την Huayra.

Εξωτερικά άλλα και μηχανολογικά υπάρχουν αρκετές αλλαγές στις λεπτομέρειες που κάνουν όμως τη διαφορά. Το σασί της έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ακαμψία, η αεροδυναμική έχει βελτιωθεί ενώ μεγαλύτερη είναι η ροή του αέρα προς τον κινητήρα για να αναπνέει καλύτερα.

Αυτός είναι ο γνωστός V12 της Mercedes – AMG ειδικά για την Pagani και είναι ελαφρώς βελτιωμένος καθώς η απόδοση του έχει φτάσει στα 829 hp και η ροπή στα 1.100 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων και το βάρος της δεν ξεπερνάει τα 1.270 κιλά.

Τέλος κάθε αμάξι έχει το δικό του αριθμό, αντίστοιχο με την αρίθμηση των αεροσκαφών που συντονίζουν τις επιδείξεις και σίγουρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τρεις “κατέχοντες” να επιδείξουν τα χρήματα τους.

Γράφει ο Θανάσης Τζιόβας

Contact Us