Μία βόλτα στο σιρκουί του Μονακό με Alfa Romeo 3.200 GT (video)

Μία βόλτα στο σιρκουί του Μονακό με Alfa Romeo 3.200 GT (video)

Ένας κινητήρας μαγεία σε μία διαδρομή όνειρο

Το κρατίδιο του Monte Carlo έχει έκταση δύο τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό κάτω από 40.000 κατοίκους. Φιλοξενεί όμως δύο από τους πιο παλαιούς και παραδοσιακούς μεγάλους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το περίφημο ράλι του Μόντε Κάρλο το χειμώνα, ενώ στο τέλος της άνοιξης βάζει τα καλά του και υποδέχεται, από πολύ παλιά, το μαγικό κόσμο της Φόρμουλα 1.

Το Σιρκουί του Μονακό είναι ένας αγώνας που θέλουν να κερδίσουν οι πάντες. Οχιι μόνο γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο και δεν συγχωρεί κανένα λάθος, αλλά και γιατί η πλειοψηφία των οδηγών είναι μόνιμοι κάτοικοι του πριγκιπάτου. Και όπως καταλαβαίνετε, έχει άλλη γεύση να κερδίζεις στο χωριό σου.

Το μήκος είναι 3340m και διεξάγεται στο κέντρο του Μονακό. Μόνο όταν οδηγήσεις, μία καθημερινή στην πίστα, θα αντιληφθείς το πόσο δύσκολο και παράτολμο είναι να οδηγείς με ρυθμούς αγώνα Formula 1 σε δρόμους που μετά βίας χωράνε δύο αυτοκίνητα ενώ όταν βγαίνεις από το τούνελ σε τυφλώνει ο ήλιος και είναι δύσκολο να διάκρινεις οτιδήποτε. Αδιαμφισβήτητος βασιλιάς ( γιατί πρίγκιπα έχει τον Γκριμάλντι ) είναι ο Ayrton Senna, που με έξι νίκες κάθεται επάξια στο θρόνο. Απολαύστε λοιπόν βόλτα στο σιρκουί μία καθημερινή ημέρα στο Μόντε Κάρλο.

Contact Us