Μία Alfa Romeo Autotutto στο σφυρί

Μία Alfa Romeo Autotutto στο σφυρί

Θα έδινες 60.000 ευρώ γι’ αυτή την Alfa;

H Alfa Romeo είναι γνωστή για τις σπορ τετράτροχες κατασκευές της αλλά υπάρχει ένα όχημα που σίγουρα δε γνωρίζουν πολλοί.

Η Alfa Romeo Autotutto ή Τ10 παρουσιάστηκε το 1954 και δεν έχει καμιά σχέση με τα αυτοκίνητα σύμβολο της εταιρείας. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα van μεταφοράς προσωπικού και αν έβγαζες το σήμα της ιταλικής εταιρείας θα το μπέρδευες άνετα με άλλες παρόμοιες κατασκευές άλλων εταιρείων.

Μία τέτοια Alfa, δεύτερης γενιάς, βγαίνει σε δημοπρασία από την Gooding & Company και η τιμή της αναμένεται ιδιαίτερα υψηλή, κοντά στις 60.000 ευρώ.

Πολλές πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου, τα χιλιόμετρα και τους ιδιοκτήτες του στο παρελθόν δεν υπάρχουν αλλά αν κρίνουμε από τις φωτό είναι πολύ καλά συντηρημένο.

Οι πρώτες γενιές του μοντέλου φορούσαν κάτω από το καπό τους τον τετρακύλινδρο Twin Cam κινητήρα βενζίνης 1.290 κ.εκ. της Giulietta Berlina, απόδοσης 35 hp επιτυνχάνοντας τελική ταχύτητα 97 χλμ/ώρα. Εναλλακτικά υπήρχε και ένας πετρελαιοκινητήρας δύο κυλίνδρων 1.158κ.εκ. απόδοσης 30 hp.

Η παραγωγή του μοντέλου σταμάτησε το 1966 και αντικαταστάθηκε από το F11/12 με τα αντίτυπα να μην ξεπερνάνε τις 50.000.

Θα έδινες εσύ τόσα λεφτά για μία Van Alfa Romeo έστω κι αν είναι κλασική;

Contact Us